Greyscale heeft de SEC laten weten dat hun Bitcoin trust in zes maanden tijd met $ 1,6 miljard is gestegen. 

De onthulling kwam in een kwartaalrapport dat afgelopen vrijdag werd ingediend bij de Securities and Exchange Commission (SEC). GBTC werd in januari met succes geregistreerd bij de toezichthouder.

Grayscale is onderdeel van Digital Currency Group, het moederbedrijf van CoinDesk. Het beheerd vermogen van GBTC is volgens de website van Grayscale op het moment van schrijven $ 4,7 miljard waard.

Het Greyscale fonds trekt vooral vermogende institutionele beleggers aan zoals; beleggingsfondsen, verzekeraars en pensioenfondsen. Via een trust (fonds) hoef je niet direct in Bitcoin te investeren, het fonds volgt de spotprijs van Bitcoin. Met andere woorden; Stijgt de spotprijs, dan stijgt het aandeel in het fonds ook mee.

Greyscale heeft deze week een uitgebreide advertentiecampagne gestart op alle grote Amerikaanse zenders zoals CNBC en Fox. Met deze campagne hoopt Greyscale een nog groter publiek aan te trekken.

Disclaimer: Investeren brengt risico’s met zich mee! Meester Bitcoin biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden. Thumbnail (hoofd) afbeelding Pixabay