Goldman Sachs lanceert zijn eigen stablecoin op blockchain.

Goldman Sachs overweegt een stablecoin te lanceren die aan de prijs is gekoppeld van de Amerikaanse dollar of een vergelijkbare nationale valuta, aldus Matthew McDermott, het wereldwijde hoofd van digitale activa van het bedrijf.

McDermott pleit voor een financieel systeem waarin alle activa en passiva afkomstig zijn uit een blockchain.

Zo verklaarde McDermott tijdens een interview; "In de komende vijf tot tien jaar zou je een financieel systeem kunnen zien waarin alle activa en passiva afkomstig zijn van een blockchain, waarbij alle transacties native plaatsvinden op een blockchain" "Dus wat je vandaag doet in de fysieke wereld, doe je gewoon digitaal, wat een enorme efficiëntie oplevert. En dat kan zijn: uitgifte van schuld, securitisatie, kredietopbouw; in wezen heb je een ecosysteem voor digitale financiële markten, de opties zijn behoorlijk groot."

Verderop onderzoekt McDermott hoe grootboektechnologie kan worden gebruikt in de enorme krediet- en hypotheekmarkten, en zelfs de mogelijkheid dat handelsmarkten uiteindelijk zouden kunnen migreren naar het formaat.

Maar cruciaal voor al deze inspanningen is het opbouwen van consensus met andere banken, institutionele beleggers en toezichthouders. De technologie zal alleen van de grond komen als het een kritische massa gebruikers over de hele financiële wereld krijgt.

Hij liet zelfs doorschemeren dat het Goldman-project een samenwerking met JPMorgan inhoudt, mogelijk met betrekking tot hoe de opkomende technologische inspanningen van de twee banken zouden kunnen samenwerken. 

Goldman onderzoekt nu ook de mogelijkheid om zijn eigen munt te creëren, zei McDermott: "We onderzoeken de commerciële haalbaarheid van het maken van ons eigen digitale fiat-token, maar het is nog te vroeg dag om de mogelijke use-cases te benoemen."

Disclaimer: Investeren brengt risico’s met zich mee! Meester Bitcoin biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden. Thumbnail (hoofd) afbeelding Pixabay