Hacker van 17 gearresteerd in Florida voor Twitter megahack. 

De Amerikaanse autoriteiten hebben de 17-jarige Graham Ivan Clark gearresteerd en hem ervan beschuldigd het "meesterbrein" te zijn van de enorme hack van prominente Twitter-accounts en een oplichterij die hem binnen enkele uren meer dan $ 100.000 opleverde.

Onderzoekers identificeerden de in Florida woonachtige Graham Ivan Clark als de primaire verdachte van de cyberaanval en arresteerden hem in Tampa, zei de officier van justitie van Hillsborough, Andrew Warren.

Het Amerikaanse ministerie van Justitie zei dat er nog twee mensen waren aangeklaagd in verband met de hack. In een verklaring identificeerde het ministerie van Justitie de mannen als Mason Sheppard uit het Verenigd Koninkrijk en Nima Fazeli uit Orlando, Florida.

Clark wordt geconfronteerd met 30 aanklachten, waaronder georganiseerde fraude, identiteitsdiefstal en hacking. In Florida kan hij als volwassene worden beschuldigd van financiële misdaden.

De hack was gericht op de accounts van invloedrijke figuren zoals voormalig president Barack Obama, Microsoft-medeoprichter Bill Gates, Tesla-oprichter Elon Musk, Democratische presidentskandidaat Joe Biden, Amazon-chef Jeff Bezos en het Twitter-account van Crypto-exchange Binance, die ze gebruikten om een ​​bericht te plaatsen voor een Bitcoin-zwendel.

Twitter zei in een verklaring dat werknemers het doelwit waren van een spear-phishing-aanval via de telefoon, waardoor 130 accounts konden worden gehackt.

Disclaimer: Investeren brengt risico’s met zich mee! Meester Bitcoin biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden. Thumbnail (hoofd) afbeelding Pixabay