Expedia en Travala bundelen hun krachten om 'Cryptocurrency Travel Booking' aan te bieden.

Expedia Group, is een nieuwe samenwerking aangegaan met Travala, het toonaangevende cryptocurrency-vriendelijke accommodatieboekingsplatform met meer dan 2 miljoen hotels in 230 landen.

Aangedreven door EPS's veelzijdige API, Rapid, zijn nu meer dan 700.000 hotels en accommodaties van Expedia Group beschikbaar via Travala.com. Op de site kunnen reizigers reizen boeken met meer dan 30 vormen van cryptocurrency, waaronder Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Binance Coin (BNB) en AVA, de eigen cryptocurrency van Travala.com. 

Alfonso Paredes, Senior Vice President bij Expedia Group, zegt:
"Bij EPS zijn we gepassioneerd door innovatie en erkennen we dat de keuze voor boeken en betalen zich blijft ontwikkelen in een snel veranderende wereld. Ons doel is om Travala.com te ondersteunen door ons uitgebreide reisaanbod, partnerondersteuning en geavanceerde technologie."

Juan Otero, CEO en mede-oprichter van Travala.com, zegt:
"Nu de acceptatie van cryptocurrency toeneemt , willen we ervoor zorgen dat onze gebruikers een betalingskeuze en transparante prijzen hebben voor elke geboekte reis. EPS Rapid is het beste API-product in de reisindustrie en dit partnerschap zorgt voor een grotere keuze en beschikbaarheid van accommodatie voor onze gebruikers, waaronder vier- en vijfsterrenhotels in topbestemmingen. Onze laatste maand-op-maand gegevens tonen het vertrouwen van de consument en de wens om te reizen keert terug, met een toename van 81% in geboekte kamernachten en websiteverkeer met 50% week-op-week. Door met Expedia samen te werken, kunnen we de loyaliteit van reizigers gedurende de hele herstelperiode stimuleren, met ongeëvenaarde last-minute beschikbaarheid en fantastische tarieven en aanbiedingen"

In november 2019 sloot Travala.com een ​​vergelijkbare deal met Booking.com en voegde het meer dan 90.000 accommodaties toe aan zijn platform. Uit gegevens die het bedrijf in januari had gedeeld, bleek dat het bedrijf na de samenwerking zijn inkomsten met 33% zag stijgen. Bovendien fuseerde Travala.com eind mei ook met de vluchtboekingsservice TravelByBit.

Disclaimer: Investeren brengt risico’s met zich mee! Meester Bitcoin biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden. Thumbnail (hoofd) afbeelding Pixabay