Bitcoin ETP genoteerd aan de derde grootste beurs van Europa.

Crypto-vermogensbeheerder 21Shares, een in Zwitserland gevestigde productleverancier die voorheen bekend stond als Amun, verklaarde middels een persbericht dat haar Bitcoin ETP officieel geaccepteerd is om te worden vermeld op Xetra, het digitale handelsplatform van Deutsche Börse.

Het product is naar verluidt de eerste fysiek ondersteunde Bitcoin ETP in Europa.

Laurent Kssis, algemeen directeur van 21Shares, zei het volgende over de notering op Xetra;

"De notering op Xetra versterkt niet alleen onze huidige positie in Duitsland, maar opent ook crypto-producten van institutionele kwaliteit voor de bredere Europese en internationale markten." 

De Deutsche Börse Group heeft twee handelsplatformen: Xetra en de Frankfurt Stock Exchange, die samen het op twee na grootste handelsplatform van Europa vormen, net achter de London Stock Exchange en Euronext. Uit de gegevens van Deutsche Boerse blijkt dat in mei voor meer dan € 150 miljard ($ 168,6 miljard) aan aandelen en afgeleide producten in mei verhandeld zijn op Xetra. In december vorig jaar verwerkte de beurs ongeveer € 300 miljard in volume.

Disclaimer: Investeren brengt risico’s met zich mee! Meester Bitcoin biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden. Thumbnail (hoofd) afbeelding Pixabay