KPMG lanceert Crypto Asset Management Service.

'Big 4'-auditor KPMG heeft een reeks tools ontwikkeld die zijn ontworpen omzowel traditionele financiële bedrijven als fintech-startups te helpen bij het aanbieden van managed crypto-asset-services.

Met het nieuwe KPMG Chain Fusion-product, gericht op institutionele klanten, kunnen klanten hun gegevens beheren in overeenstemming met de voorschriften, beveiliging en verwerkingsbehoeften. Met de suite kunnen deze klanten gegevens verzamelen en organiseren van zowel traditionele systemen als blockchain-databases en deze systemen samenbrengen met de vereiste processen en controles onder één dak.

Sam Wyner, directeur en co-leider van het Cryptoasset Services-team van de Big 4-auditor, vertelde aan CoinDesk dat zijn team ongeveer een jaar aan het project had gewerkt en sinds februari de eigenlijke toolset bouwde.

De nieuwe reeks mogelijkheden zal klanten kunnen helpen bij het beheren en aanpakken van wereldwijde regelgevingsoverwegingen voor sterke systeemcontroles en processen voor crypto- en digitale activa. Het zal klanten ook helpen bij het oplossen van een verscheidenheid aan complexe fundamentele problemen waarmee organisaties worden geconfronteerd die concurreren op de institutionele markt van crypto-activa. 

"Regelgevers en auditors verwachten volledig geïmplementeerde controles en processen binnen een crypto-activabedrijf - of het nu gaat om crypto-activa of traditionele systemen of iets daartussenin. 
Als je een blockchain- of op digitale activa gebaseerd bedrijf bent, heb je voor alles aparte systemen, zegt Sam Wyner, directeur en co-lead van het KPMG Cryptoasset Services-team.

Disclaimer: Investeren brengt risico’s met zich mee! Meester Bitcoin biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden. Thumbnail (hoofd) afbeelding Pixabay