Crypto exchange Binance lanceert Britse crypto-handelsplatform in de zomer van 2020.

Binance wil dat zijn nieuwe Britse handelsplatform een ' one-stop-shop' wordt voor Britse en Europese instellingen en particuliere klanten die geïnteresseerd zijn in investeringen in de digitale activa. Naar verluidt wordt het nieuwe Britse platform gelanceerd met ongeveer 65 digitale activa. 

Binance exploiteert sinds januari 2019 een soortgelijk handelsplatform op het Kanaaleiland Jersey, een Britse afhankelijkheid. Net als het Britse platform kunnen gebruikers aldaar cryptocurrencies kopen en verkopen met de pond en de euro.

In een officiële verklaring laat Binance weten; 

"We zijn verheugd om de aanstaande lancering van Binance.UK , een Financial Conduct Authority (FCA) gereguleerd platform voor het kopen en verhandelen van cryptocurrencies met Britse ponden (GBP) en euro's (EUR), komende zomer te delen. Binance.UK is ontworpen voor zowel Britse particuliere als institutionele beleggers, waaronder crypto-beginners, en zal ook Europese klanten bedienen. Het VK is een belangrijk financieel epicentrum, met Londen als het op één na grootste financiële centrum ter wereld.", zegt Binance CEO Changpeng Zhao (CZ).

Door de jaren heen heeft Binance een joint ventures opgezet met daarin toonaangevende wereldwijde partners in Singapore, Korea, Oeganda, Jersey en de Verenigde Staten om fiat-to-cryptocurrency-handelsplatforms te creëren. Binance zei dat ze de aanwezigheid van institutionele klanten naar hun handelsplatform hebben vergroot. Het aantal institutionele klanten dat Binance in het eerste kwartaal heeft toegevoegd, groeide met 47,4% ten opzichte van het laatste kwartaal van 2019. Met de komst van het nieuwe platform in het verenigd koninkrijk hoopt Binance de groei van insitutionele klanten voort te zetten. 

(^ Een weergave van de Binance trading-interface.)

Disclaimer: Meester Bitcoin biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden. Thumbnail (hoofd) afbeelding Pixabay