80% van de institutionele beleggers is geïnteresseerd in Crypto.

De overgrote meerderheid van de beleggers is geïnteresseerd in digitale activa, zo blijkt uit een onderzoek van vermogensbeheergigant Fidelity.

Uit het onderzoek, dat betrekking had op bijna 800 investeerders in de Verenigde Staten en Europa, bleek dat bijna 80% van de institutionele beleggers digitale activa volgt. Er werd ook vastgesteld dat meer dan een derde van dergelijke investeerders al direct of indirect in de markt heeft geïnvesteerd. Vergeleken met 2019 is het aandeel Amerikaanse beleggers met digitale activa gestegen van 22% in 2019 tot 27% dit jaar, zie ook onderstaande chart. 

Fidelity voerde de enquête uit van november 2019 tot begin maart 2020 en eindigde net voordat de wereldwijde economische en gezondheidscrisis van COVID-19 op handen was. Tom Jessop, president van Fidelity Digital Assets, zei dat de enquête ook dateert van vóór de publicatie van een investeerdersbrief door de beroemde hedgefinancier Paul Tudor Jones, die een proefschrift schetste voor het investeren in bitcoin als een inflatoire hedge. 

Disclaimer: Meester Bitcoin biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden. Thumbnail (hoofd) afbeelding Pixabay