Bitcoin Exchange Traded Crypto (BTCE) nog in juni naar de grootste aandelenbeurs in Duitsland.

Na goedkeuring door BaFin, de Duitse financiële toezichthouder, komt Bitcoin nu naar Europa's grootste aandelenbeurs. Volgens het persbericht gaat Bitcoin nog in juni zijn opwachting maken via het elektronische handelsplatform XETRA, op de belangrijkste Duitse aandelenbeurs -Börse. Het nieuwe financiële product krijgt de naam; 'BTCetc' (Bitcoin Exchange Traded Crypto). De custody (bewaring) zal naar verluidt lopen via Bitgo, de grootste bewaarder van digitale activa.

Op 2 maart 2020 bevestigde BaFin, de Duitse regulator, dat ze cryptocurrencies nu officieel als financiële instrumenten erkennen waardoor BTCetc nu gelanceerd kan worden.

Zo valt uit de persverklaring te lezen;

"Elk BTCE-aandeel geeft de houder recht op een vooraf gedefinieerde hoeveelheid Bitcoin. Bij verkoop kunnen de aandelen optioneel worden uitbetaald in Bitcoin. Deze structuur lijkt sterk op de reeds bestaande structuur van fysiek gedeponeerde gouden ETC's. Voor elke uitstaande beveiliging worden fysieke bitcoins bewaard bij een gereglementeerde bewaarder, rekening houdend met institutionele beveiligingsnormen"

"Beleggers hoeven zich niet bezig te houden met de technische uitdagingen van het kopen en opslaan van Bitcoin, zoals het opzetten van een wallet voor cryptocurrency of handelen op niet-gereguleerde crypto-uitwisselingen en het is niet nodig om cryptografische sleutels te beheren of zich bezig te houden met blockchain-technologie."

"BTCE brengt de transparantie en beleggersbescherming die toezichthouders en institutionele beleggers nodig hebben naar de Bitcoin-wereld. De crypto-sector is tegengehouden vanwege zorgen over complexiteit, toegankelijkheid en governance. Met BTCE brengen we Bitcoin in de wereld van gereguleerde financiële markten. Beleggers profiteren van de voordelen van handelen in en bezitten van Bitcoin via een gereguleerde beveiliging"

Disclaimer: Meester Bitcoin biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden. Thumbnail (hoofd) afbeelding Pixabay