JPMorgan: Digitale valuta (CBDC) kan de dominantie van de Amerikaanse dollar bedreigen.

De VS hebben het meeste te verliezen als digitale banken van de centrale bank (CBDC) erin slagen hun bestaande dominantie over het wereldwijde betalingssysteem uit te dagen, zo blijkt uit gegevens van Bloomberg en uit het nieuwe JPMorgan rapport.

JPMorgan is van mening dat CBDC een bedreiging zou kunnen vormen voor de wereldwijde hegemonie van de Amerikaanse dollar. JPMorgan waarschuwt dat andere landen digitale valuta's zouden kunnen gebruiken om het SWIFT-systeem en het bereik van economische sancties te omzeilen, waardoor het vermogen van de Verenigde Staten om wereldwijd macht uit te oefenen door controle over de wereldwijde reservevaluta wordt ondermijnd.

"Er is geen land dat meer te verliezen heeft van het verstorende potentieel van digitale valuta dan de Verenigde Staten", schreven ze. “Dit draait voornamelijk om de hegemonie van de Amerikaanse dollar. Het uitgeven van de wereldwijde reservevaluta en het ruilmiddel voor internationale handel in grondstoffen, goederen en diensten brengt enorme voordelen met zich mee. Als die voordelen verloren gaan zouden de VS het moeilijk hebben om economische sancties op te leggen en terrorismefinanciering te controleren." 

Disclaimer: Meester Bitcoin biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden. Thumbnail (hoofd) afbeelding Pixabay.