De legendarische macro-investeerder en miljardair Paul Tudor Jones heeft Bitcoin in zijn investeringsportefeuille. Paul Tudor Jones, miljardair, met een geschat vermogen van $ 5 miljard, en oprichter van hedgefonds Tudor Investment Corporation, zegt dat Bitcoin deel uitmaakt van zijn investeringsportefeuille. Bitcoin doet hem denken aan goud in de jaren 70. 

In een interview met Bloomberg laat de Macro-investeerder weten dat hij Bitcoin koopt als een afdekking tegen de inflatie die hij ziet als gevolg van het drukken van geld door de centrale banken, en vertelt klanten dat het hem herinnert aan de rol die goud speelde in de jaren zeventig. "De beste winstmaximalisatiestrategie is om het snelste paard te bezitten" "Als ik gedwongen word te voorspellen, is mijn weddenschap dat het Bitcoin zal zijn.", aldus Paul Tudor Jones in het interview met Bloomberg.

Hij beoordeelt Bitcoin als een waarde opslag en verwacht dat Bitcoin dat hard kan maken op basis van vier punten, namelijk: koopkracht, betrouwbaarheid, liquiditeit en draagbaarheid. "Ik ben geen hard geld noch een crypto-geek’, schreef hij. "De meest overtuigende reden voor het bezit van Bitcoin is de komende digitalisering van valuta overal ter wereld, wat een enorme vaart heeft gemaakt door COVID-19." Het volledige interview door Bloomberg is hier te lezen. 

Disclaimer: Meester Bitcoin biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden. Thumbnail (hoofd) afbeelding Pixabay.