Een van de grootste banken in Zuid-Korea, KB Kookmin, gaat crypto custody-service lanceren voor activa zoals bitcoin (BTC) en ether (ETH).

De bank heeft een handelsmerkaanvraag voor "KBDAC" - KB Digital Asset Custody - ingediend bij het Korean Intellectual Property Office, dit meldde het lokale nieuwsagentschap Digital Today op vrijdag 27 maart.

Naast het aanbieden van crypto-bewaring, kan KB na acceptatie van de aanvraag ook andere diensten aanbieden met betrekking tot digitale activa zoals handel, beleggingsadvies en activabeheer.

KB Kookmin Bank is een van de vier grootste banken gerangschikt naar activawaarde in Zuid-Korea en de 60e grootste bank ter wereld. De KB Kookmin Bank werd in december 2000 opgericht tussen de oude Kookmin Bank en de Housing & Commercial Bank. Ze zijn allebei in 1960 door de Koreaanse regering opgericht voor speciale doeleinden. Kookmin Bank, die speciaal financiële diensten verleende aan consumenten met een middelhoog en een laag inkomen, werd in 1995 geprivatiseerd. Tijdens de financiële crisis in Azië verwierven beide banken andere banken met financiële problemen. De fusie van de twee banken was mede te danken aan het overheidsbeleid om banken groter en stabieler te maken. 

Volgens Blockstuffs overwegen momenteel meer dan 40 centrale banken de acceptatie van blockchain en cryptocurrency. Onderstaande foto's geven een overzicht van de banken die naar verluidt de cryptodiensten en blockchain-mogelijkheden aan het onderzoeken zijn.