Tether (USDT) heeft de afgelopen 24 uur maar liefst $161 miljoen aan USDT in circulatie gebracht. 

Volgens Bitfinex CTO Paolo Ardoino is het bijprinten van de USDT bedoeld voor "voorraadaanvulling". Dit betekent dat het geld nog niet op de markt is uitgegeven en ertoe kan leiden dat Bitcoin binnenkort mogelijk een boost zal zien zodra men besluit tot het inkopen van Bitcoin.

Met het bijrpinten van de $161 miljoen komt het totale aantal nieuwe USDT dat de afgelopen drie maanden is vrijgegeven op $627 miljoen terecht. In minder dan 3 maanden groeide het circulerende aanbod van Tether met 13,3%.

Tether wordt er al lang van beschuldigd hun vermogen te gebruiken om Bitcoin te manipuleren, waarbij de toevoeging van deze tokens aan het crypto-ecosysteem direct gecorreleerd is aan enorme BTC-prijsbewegingen. Tijdens diverse rechtszaken kwam aan het licht dat slechts 74% van de USDT daadwerkelijk gedekt was. Sindsdien staat Tether onder verscherpte toezicht. Voor iedere Tether coin (USDT) die ze bijprinten moet er één Amerikaanse dollar op de bank staan.

Volg Meester Bitcoin op Telegram voor unieke content, nieuws, blogs, marktupdates, polls, tips en nog veel meer! Het aanmelden is geheel gratis en voor iedereen toegankelijk.

Naar de Meester Bitcoin Telegram