Grote crypto exchanges gingen offline op het moment van de bitcoin crash. Ten minste twee grote cryptocurrency exchanges - BitMEX en Gemini - gingen offline toen de volatiliteit toenam. Hoewel hun huidige status "operationeel" is, waren zowel BitMEX als Gemini donderdagavond ongeveer 45 minuten offline. 

BitMEX zei in een verklaring dat het een "hardwareprobleem" had met zijn cloudserviceprovider, waardoor verzoeken werden vertraagd tussen 03:16 en 04:40 uur. Gemini ging voor een korte duur offline onder de vermelding "noodonderhoud" door een ​​technisch probleem.

Een record aan liquidaties
De afgelopen 24 uur zijn er meer posities geliquideerd dan op elk ander punt van het afgelopen jaar. Tijdens het dieptepunt, waarin de waarde van Bitcoin met ongeveer 17 procent daalde, was voor een bedrag van $ 501 miljoen aan posities geliquideerd. Deze posities bestonden logischerwijs voornamelijk uit long posities. Volgens gegevens van skew zag BitMEX in de loop van de dag nog eens de liquidatie van $863 miljoen aan posities. 

(^ - Een weergave van de geliquideerd posities.)(^ Systeem status verklaring van Gemini)

Volg Meester Bitcoin op Telegram voor unieke content, nieuws, blogs, marktupdates, polls, tips en nog veel meer! Het aanmelden is geheel gratis en voor iedereen toegankelijk.

Naar de Meester Bitcoin Telegram