Bitcoin mining moeilijkheidsgraad neemt met 6.8% toe. De moeilijkheidsgraad aanpassing betekent dat het vinden van een nieuw blok nog nooit zo moeilijk is geweest en dat het Bitcoin -netwerk nog nooit zo resistent is geweest tegen aanvallen.

Bitcoin's mining-moeilijkheidsgraad wordt ongeveer om de twee weken of 2016 blokken opnieuw gekalibreerd. Dit betekent dat naarmate meer miners de hash-snelheid van het netwerk verhogen, de moeilijkheid van de PoW (Proof of Work) toeneemt, waardoor het vinden van nieuwe blokbeloningen moeilijker wordt. 

Bitcoin maakt gebruik van het PoW consensus mechanisme, waarbij er 'arbeid' geleverd moet worden in de vorm van hashing power, oftewel het aantal berekeningen dat een miner per seconde uit kan voeren. In totaal kan het netwerk nu 121,637,666 tera hashes per seconde verwerken.

De eerstvolgende geplande aanpassing van de moeilijkheidsgraad zal op zijn vroegst 21 maart plaatsvinden, of in blokken van 2016. Naarmate de moeilijkheidsgraad toeneemt, wordt het netwerk veel moeilijker aan te vallen.

 

Volg Meester Bitcoin op Telegram voor unieke content, nieuws, blogs, marktupdates, polls, tips en nog veel meer! Het aanmelden is geheel gratis en voor iedereen toegankelijk.

Naar de Meester Bitcoin Telegram