Zuid-Korea legaliseert mogelijk de handel in bitcoin en andere cryptocurrency. Volgens The News Asia heeft heeft het parlement van Zuid-Korea een herziening van een bestaande wet aangenomen. De wet richt zich op de verslaglegging van financiële transacties, waaronder ook transacties met bitcoin en andere cryptocurrency.

De lokale Zuid-Koreaanse nieuwsgever Maeil Kyungjae onthulde dat de motie om het wetsvoorstel te wijzigen steun kreeg met 182 stemmen voor en nul tegen.


De wet zal binnen 12 maanden komen met een extra respijtperiode van 6 maanden voor crypto-uitwisselingen om te voldoen aan het nieuwe regelgeving. Zo zullen alle crypto-uitwisselingen en portefeuilleleveranciers in Zuid-Korea zich in september 2021 moeten houden aan de onlangs gewijzigde wetten.

Als onderdeel van de wijziging moeten crypto-uitwisselingen en andere bedrijven aan dezelfde rapportagevereisten voldoen als andere financiële instellingen. Volgens rapporten bevatten de amendementen die cryptohandel in Zuid-Korea legaliseren soortgelijke bepalingen als de richtlijnen die al zijn vastgesteld door de Financial Action Task Force (FATF).

De beslissing van Zuid-Korea komt op de voet na het nieuws dat het Hooggerechtshof van India het verbod van de centrale bank op commerciële banken die diensten verlenen aan Bitcoin-uitwisselingen teniet deed. 

Volg Meester Bitcoin op Telegram voor unieke content, nieuws, blogs, marktupdates, polls, tips en nog veel meer! Het aanmelden is geheel gratis en voor iedereen toegankelijk.

Naar de Meester Bitcoin Telegram