Hooggerechtshof van India heft verbod op cryptocurrency op.
Na een strijd van ruim twee jaar heeft het Hooggerechtshof van India het crypto-verbod opgeheven. Het crypto-verbod was door de Reserve Bank of India (RBI) op 6 april 2018 opgelegd, waarmee het staatsbanken verbood om cryptocurrency-uitwisselingen en andere crypto gerelateerde bedrijven te bedienen. 

In de uitspraak stelt het Hof dat de circulaire van de centrale bank niet strookt met de grondwet in India. Het Hooggerechtshof geeft ook aan dat het in de nabije toekomst geen strengere voorschriften voor cryptocurrencies zal opleggen, aangaande gerelateerde cryptocurrency zaken. De cryptosector zal wel onder toezicht komen te staan van de financiële toezichthouder in het land. Ook zullen er KYC en AML procedures op de transacties van toepassing zijn.      

 

Overwinning
De centrale bank verdedigde tevergeefs in het Hooggerechtshof de circulaire van 2018 waarin stond dat zij altijd consequent was geweest in haar oppositie tegen het toestaan ​​van andere betalingssystemen en het ondermijnen van de integriteit van het banksysteem. Het voerde aan dat hoewel er geen formeel verbod op cryptocurrencies was krachtens een bestaande wet in India, het consequent waarschuwde voor de risico's die aan cryptocurrency verbonden zijn.

De uitspraak van de rechtbank zal naar verwachting een zegen zijn voor de cryptocurrency-industrie die het zwaar heeft gehad na het harde optreden van de RBI. Zo zei Benson Samuel, Director Of Technology bij Tokenyz Ventures; "Dit is voor de cryptomarkt van India een zeer positief signaal, iets waar we al twee jaar op zaten te wachten. Het is mooi om te zien dat veel bedrijven, die hun activiteiten door het RBI verbod moesten staken, hebben aangegeven hun bedrijfsactiviteiten weer op te starten, wetende dat veel van deze bedrijven opnieuw moeten beginnen."

Nischal Shetty, oprichter en CEO van de door Binance gesteunde WazirX-uitwisseling, vertelde tijdens een interview aan The Block dat vandaag een "historische" dag is voor de Indiase cryptogemeenschap. "De uitspraak zal helpen banen te creëren naarmate er meer crypto- en blockchain-startups opengaan."

Mohammed Danish, een Indiase advocaat en mede-oprichter van Crypto Kanoon, die aanwezig was bij de hoorzitting, liet weten dat een kopie van het vonnis dat 200 á 300 pagina's telt binnenkort op de website van de rechtbank zal worden geüpload.

 

Volg Meester Bitcoin op Telegram voor unieke content, nieuws, blogs, marktupdates, polls, tips en nog veel meer! Het aanmelden is geheel gratis en voor iedereen toegankelijk.

Naar de Meester Bitcoin Telegram