Bitcoin-handelsvolumes op LocalBitcoins daalt naar het laagste niveau sinds de oprichting in 2013.

Vanaf juni 2019 is er op de (OTC) exchange een duidelijke neerwaartse trend in volume te zien, waarbij op 29 februari 2020 het volume hetzelfde niveau kende als in mei 2013, het jaar waarin LocalBitcoins werd gelanceerd. De reden voor de aanhoudende daling kan te wijten zijn aan de toegenomen concurrentie maar ook aan het feit dat LocalBitcoins een leegloop aan gebruikers heeft nadat het vorig jaar de KYC-vereisten introduceerde.

Hoewel LocalBitcoins wereldwijd zijn relevantie verliest, blijft het nog steeds een populaire bestemming voor landen met weinig andere alternatieven. Er is bijvoorbeeld een sterke link tussen landen met onrustige economieën en hogere Bitcoin-handelsvolumes. Zo heeft Argentinië het hoogste handelsvolume in december 2019 gekend nadat in het land valutacontroles werden ingesteld. Ook Venezuela brak vorige maand een record in volume.

Volg Meester Bitcoin op Telegram voor unieke content, nieuws, blogs, marktupdates, polls, tips en nog veel meer! Het aanmelden is geheel gratis en voor iedereen toegankelijk.

Naar de Meester Bitcoin Telegram