Cryptocurrencies als beleggingsklasse worden steeds populairder onder Zwitserse spaarders. Vooral jongeren wagen zich steeds meer aan bitcoin en ander digitaal geld.  

Uit een enquête onder 1500 Zwitserse inwoners uitgevoerd door het marktonderzoeksinstituut Intervista namens Migros Bank, is gebleken dat 7% van de spaarders tussen de 18 en 55 jaar cryptocurrencies in hun portefeuille hebben. Van de jongste groep respondenten (tussen 18 en 29 jaar) zei 13% dat bitcoins en andere digitale valuta's in de toekomst nog belangrijker voor hen zullen worden als investering. Bovendien is 7% van de 30- tot 55-jarigen van plan in de toekomst te blijven investeren in cryptovaluta's. 

In de groep respondenten ouder dan 55 jaar, investeert slechts 0,5 procent op de langetermijngroei van digitaal geld. Slechts een op de honderd spaarders in deze leeftijdsgroep heeft bitcoin of andere digitale valuta's in zijn portefeuille. 

Het wordt voor bitcoin-eigenaren steeds eenvoudiger om hun digitale geld in Zwitserland uit te geven. Retailers, skigebieden en luxemerken beginnen langzaam de nieuwe activaklasse voor betalingen te accepteren. 

Volg Meester Bitcoin op Telegram voor unieke content, nieuws, blogs, marktupdates, polls, tips en nog veel meer! Het aanmelden is geheel gratis en voor iedereen toegankelijk.

Naar de Meester Bitcoin Telegram