Hoeveel wallets hebben minimaal 1 bitcoin in hun bezit?
Nu Bitcoin na het doorbreken van de $ 10.000 weer vol in de picture staat is het leuk om eens te kijken hoeveel wallets er zijn die minimaal 1 Bitcoin in hun bezit hebben.

Voor deze analyse pakken we de infochart van BitInfoChart hiermee kunnen we de distributie van Bitcoin op adressen controleren.


(^ Infochart van BitInfoChart.)

Noemenswaardig is dat een wallet-adres echter niet noodzakelijk gelijk aan één persoon, want het is mogelijk dat
 één persoon een totale hoeveelheid van 1+ Bitcoin kan bezitten, maar op verschillende adressen. Je kunt bijvoorbeeld 0,8 BTC in één portemonnee houden en 0,2 in een andere, of 0,1 BTC in 10 verschillende portefeuilles bewaren. Omdat we niet kunnen nagaan wie de eigenaar is van welke wallet is het onmogelijk om na te gaan hoeveel personen er in het bezit zijn van 1+ Bitcoin. Wel kunnen we aan de hand van de infochart zien dat het aantal wallets met minimaal 1 Bitcoin 2,18% bedraagt, wat neerkomt op zo'n 633008 adressen (in totaal afgerond 1,68 miljoen munten).

Volg Meester Bitcoin op Telegram voor unieke content, nieuws, blogs, marktupdates, polls, tips en nog veel meer! Het aanmelden is geheel gratis en voor iedereen toegankelijk.

Naar de Meester Bitcoin Telegram