Naar aanleiding van nieuwe anti-witwaswetten, zouden meer dan 40 Duitse banken naar verluidt op zoek zijn naar regulators om digitale activadiensten aan te bieden.

De lokale krant Handelsblatt berichtte op 7 februari dat de Duitse financiële toezichthouder (BaFin) te maken heeft met een overvloed van aanvragen van meer dan 40 banken die gereguleerde bewaarder van cryptocurrency willen worden. 

Het aantal aanvragen is naar verluidt groter dan de verwachtingen van het ministerie van Financiën. Frank Schäffler, een parlementslid voor de Free Democratic Party, vertelde verslaggevers: "De markt groeit sneller dan het Federale Ministerie van Financiën heeft voorspeld. Dit is een zegen en een vloek. De grote vraag aan activadiensten laat zien dat meer en meer bedrijven blockchain-technologie accepteren"

Vanaf januari 2020 heeft de nieuwe wetgeving banken toegestaan ​​hun aanbod uit te breiden tot meer dan traditionele effecten zoals aandelen en obligaties, hier vallen ook cryptocurrencies onder zoals; Bitcoin, Etherereum en XRP.

Een van de eerste instellingen die een aanvraag indienen bij BaFin is naar verluidt Berlin Solaris Bank, die al een cryptogerichte onderneming heeft opgericht. Michael Offermann, hoofd van crypto banking bij Solaris, vertelde aan het Handelsblatt: "We houden ons al anderhalf jaar intensief bezig met het onderwerp crypto-custody. De nieuwe verordening in de nieuwe witwaswet is een goed moment om praktisch van start te gaan. We zijn tenslotte geen onderzoeksinstituut, maar een handelsbank."

 

Gratis cryptocurrency verdienen met airdrops.

Meester Bitcoin introduceert een telegram kanaal speciaal voor kwalitatieve (voorgeselecteerde) airdrops. Het Telegram kanaal is voor iedereen vrij toegankelijk.

Naar de Meester Bitcoin Airdrop Telegram