De Australische regering heeft haar nationale blockchain- roadmap vrijgegeven, een plan dat een revolutie teweegbrengt in de blockchain-industrie van het land. De roadmap spreekt over de kansen die blockchain-technologie zou kunnen ontketenen in alle sectoren, van supply chains en logistiek tot landbouw, waarbij financiën en bankwezen prioritaire sectoren zijn.

Het ministerie van Industrie, Wetenschap en Technologie en het Ministerie van Handel, Toerisme en Investeringen hadden al in maart 2019 een nationale blockchain-strategie en roadmap aangekondigd. De nieuwste roadmap is een product van een jaar voorbereiding en overleg. Er wordt voorspeld dat Blockchain-technologie een jaarlijkse bedrijfswaarde van meer dan US $ 175 miljard zal genereren tegen 2025 en meer dan US $ 3 triljoen tegen 2030. De Australische regering gaat proactief uitdagingen aan en maakt gebruik van kansen in een hele reeks sectoren om dit te realiseren.

Nicholas Giurietto, CEO van Blockchain Australia, een vereniging die Australische bedrijven vertegenwoordigt die zich bezighouden met blockchain, was een van de vele die commentaar gaven op de roadmap. Hij zei; "Alle 12 van de belangrijkste aanbevelingen van de roadmap zijn belangrijk, maar de opvallende aanbeveling is om een ​​model op te stellen voor samenwerking tussen de industrie, de academische wereld en de overheid bij het ontwikkelen van belangrijke blockchain use-cases."

De roadmap bevat in totaal 12 aanbevelingen voor een "blockchain-empowered future,"

 1. Formaliseer de National Blockchain Roadmap Advisory Committee en hernoem deze naar de National Blockchain Roadmap Steering Committee
 2. Stel een samenwerkingsmodel op dat bestaat uit werkgroepen van de industrie, de onderzoekssector en de overheid om voortgangsanalyses te maken over de volgende use cases, waarbij elk een gelijke financieringsbijdrage levert. 
 3. Onderzoek opties voor het vorderen van de drie use cases in de roadmap, inclusief het voltooien van een volledige economische analyse van de export van landbouwwijnen en legitimering en het onderzoeken van een mogelijk proefproject voor Know Your Customer (KYC) -controles.
 4. Overheid om een ​​groep overheid blockchain-gebruikers op te zetten en te coördineren, waarbij vertegenwoordigers van de overheid en de overheid worden uitgenodigd om deel te nemen, om de bevindingen van bestaande overheidstoepassingen te bespreken, deze te promoten en te verspreiden over de hele overheid, en om verdere gevallen van overheidstoepassing te identificeren. 
 5. Kijk internationaal om voorbeelden te vinden van landen die blockchain gebruiken om efficiënte overheidsdiensten te bieden, bijvoorbeeld Estland, voor lessen voor Australië. 
 6. Werk nauw samen met blockchain-providers om deel te nemen aan het Business Research and Innovation Initiative (BRII) -programma en heb een specifieke uitdaging in een van de use case-gebieden waarvan we weten dat blockchain goede oplossingen kan bieden
 7. Zorg ervoor dat blockchain wordt opgenomen in een breder beleidswerk om de beheercapaciteit rond digitale technologieën te vergroten. 
 8. Industrie en onderwijsinstellingen werken samen om gemeenschappelijke kaders en cursusinhoud te ontwikkelen voor blockchain-kwalificaties. 
 9. Werk samen met Austrade aan een programma voor capaciteitsontwikkeling voor Australische blockchain-startups zodat ze klaar zijn om wereldwijd uit te breiden en gekwalificeerde bedrijven te koppelen aan door Austrade ondersteunde programma's zoals Landing Pads. 
 10. Werk samen met Austrade om een ​​blockchain-gericht inkomend investeringsprogramma te leveren dat potentiële investeerders in Australië introduceert met het oog op het bereiken van resultaten die groeien en de mogelijkheden naar het Australische blockchain-ecosysteem brengen. 
 11. Maak gebruik van bestaande bilaterale overeenkomsten om pilotprojecten of samenwerkingen met blockchain-technologie met andere landen te overwegen.
 12. Werk samen met relevante overheidsafdelingen om ervoor te zorgen dat Australische bedrijven verbinding kunnen maken met opkomende digitale handelsinfrastructuur die wordt ontwikkeld. 

Volg Meester Bitcoin op Telegram voor unieke content, nieuws, blogs, marktupdates, polls, tips en nog veel meer! Het aanmelden is geheel gratis en voor iedereen toegankelijk.

Naar de Meester Bitcoin Telegram