Volgens Terry Duffy, directeur van de CME Group, is er steeds meer interesse in Bitcoin.
Duffy ziet een toename in het aantal investeerders die willen investeren in Bitcoin en de digitale cryptomunt steeds meer zien als een veilige haven in tijden van onzekerheid. Dit zei Duffy in een interview met CNBC -  zie filmpje vanaf minuut 03:40.

Duffy bevestigde zijn argument door aandacht te vestigen op het feit dat 
Bitcoin vorig jaar lange tijd bij de $ 7000 bleef consolideren, ondanks een sterk bearish momentum tegen het einde van 2019. De prijs doorstond de druk en gedurende de periode van januari 2020 steeg Bitcoin boven de $ 9000, een ontwikkeling die volgens Duffy de status van veilige haven van Bitcoin bevestigde.

"We zien steeds meer mensen deelnemen aan bitcoin ... Ik denk dat het meer een veilige haven is, vergelijkbaar met goudhandel.". aldus Terry Duffy in het interview met CNBC.


Bitcoin futures en volatiliteit
Vanuit het perspectief van de derivatenmarkt zei de CEO: "We hebben een paar weken geleden Bitcoin future-opties uitgebracht en we beginnen daar een beetje interesse in te krijgen, maar we zien steeds meer mensen investeren in Bitcoin."

Om de huidige volatiliteitsniveaus in de financiële sector aan te pakken, verklaarde Duffy dat grote macro-risico's en recente terugtrekkingen in de markt grotendeels te wijten kunnen zijn aan de toenemende volatiliteit. Hij is van mening dat de volatiliteit op dit moment 'grotendeels redelijk' is vanwege verschillende situaties, waaronder de uitbraak van het coronavirus en de geopolitieke problemen van de VS met andere landen. Bovendien gelooft de CEO van CME ook dat de volatiliteit in de komende weken hoger kan uitkomen en de markt kan beïnvloeden.

5 manieren om geld te verdienen met cryptocurrency
Je vraagt je misschien af, is het mogelijk om in 2020 geld te verdienen met crypto?
Het antwoord is Ja, en wij benoemen 5 manieren om dit te kunnen doen. Lees verder

Volg Meester Bitcoin op Telegram voor unieke content, nieuws, blogs, marktupdates, polls, tips en nog veel meer! Het aanmelden is geheel gratis en voor iedereen toegankelijk.

Naar de Meester Bitcoin Telegram