De grote Zwitserse private banking-managementgroep Julius Baer heeft een digitale activahandel- en bewaarservice gelanceerd via een partnerschap met gereguleerde cryptospecialist Seba.

Julius Baer zal zijn klanten diensten aanbieden zoals veilige bewaring van digitale activa, cryptocurrency-transactieoplossingen, evenals geconsolideerde portfolio-overzichten voor zowel traditionele als digitale activa. De bank zal een selecte groep van belangrijke cryptocurrencies ondersteunen die ogenschijnlijk zijn gekozen op basis van hun liquiditeit, veiligheid en technische robuustheid.

Julius Baer is gericht op vermogensbeheer. Het begon als een lokaal familiebedrijf en is uitgegroeid tot een internationale referentie in private banking. Julius Baer, met het hoofdkantoor in Zürich, is aanwezig in meer dan 25 landen op meer dan 60 locaties. Eind oktober 2019 bedroeg het beheerd vermogen CHF 422 miljard.

In samenwerking met Seba Bank
Julius Baer kondigde op 21 januari zijn nieuwe aanbod van digitale activa aan, het resultaat van zijn acquisitie van minderheidsbelangen in 2018 en een partnerschap met crypto-startup Seba Bank AG die ontstaan is in februari 2019. 

Seba, opgericht in april 2018 door voormalige UBS-bankiers, kreeg in augustus 2019 een effectenhandelaar en bankvergunning van de Zwitserse financiële markttoezichtautoriteit. Nog niet zo lang geleden, in december 2019, heeft SEBA Banking zijn diensten uitgebreid naar institutionele klanten en geaccrediteerde beleggers in negen nieuwe landen. De bank biedt een reeks cryptogerichte accountservices, waaronder een SEBAwallet-app, e-bankingservices en SEBA-kaartfaciliteiten, met ondersteuning voor vijf belangrijke cryptocurrencies: Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Stellar, (XLM), Litecoin, (LTC) en Ether Classic (ETC). 

5 manieren om geld te verdienen met cryptocurrency
Je vraagt je misschien af, is het mogelijk om in 2020 geld te verdienen met crypto?
Het antwoord is Ja, en wij benoemen 5 manieren om dit te kunnen doen. Lees verder