Langverwachte CME Bitcoin (BTC) opties nu open voor handel

De Chicago Mercantile Exchange (CME) heeft de nodige goedkeuring van de regelgevende instanties gekregen en heeft op 13 januari, zijn nieuwe Bitcoin (BTC) futures- opties gelanceerd.

De Opties op CME's bitcoin-futurescontracten lanceerde op de CME Globex rond 15:00 UTC maandag 13 januari. Elk contract, genoteerd in Amerikaanse dollars, vertegenwoordigt vijf bitcoin en wordt centraal gecleard om tegenpartijrisico te voorkomen. 

Een optie geeft een belegger het recht, maar niet de verplichting, om op elk moment aandelen te kopen of verkopen tegen een specifieke prijs, zolang het contract van kracht is. Een futures-contract vereist dat een koper aandelen koopt en een verkoper deze op een specifieke toekomstige datum verkoopt, tenzij de positie van de houder vóór de vervaldatum wordt gesloten.

Concurrenten
Bitcoin-derivaten zijn sinds minstens 2014 beschikbaar op meerdere cryptocurrency-uitwisselingen, maar CME was een van de eerste platforms die beleggers gereguleerde producten aanbood toen het voor het eerst zijn in contanten afgeronde bitcoin-futures lanceerde in december 2017.

Het door Binance ondersteunde derivatenplatform FTX heeft zondag aangekondigd dat het zijn eigen bitcoin-optiecontracten heeft gelanceerd. Hoewel niet beschikbaar voor Amerikaanse handelaren, zouden de volumes volgens de CEO Sam Bankman-Fried de eerste twee handelsuren $ 1 miljoen bedragen.

Het rivaliserende platform Bakkt, dat eigendom is van de Intercontinental Exchange (ICE), heeft al eerder in december zijn eigen opties en in contanten afgewikkelde contracten vrijgegeven

Een goede start?
Vooruitlopend op de lancering startte CME's Bitcoin futures open interest (OI) de eerste vier handelsdagen met 5.400 contracten op 7 januari, een stijging van 69% ten opzichte van OI aan het einde van het jaar, wat optimisme voor de BTC-opties opleverde.

Lees ook: 5 manieren om geld te verdienen met cryptocurrency

Volg Meester Bitcoin op Telegram voor unieke content, nieuws, blogs, marktupdates, polls, tips en nog veel meer! Het aanmelden is geheel gratis en voor iedereen toegankelijk.

Naar de Meester Bitcoin Telegram