VS heeft 66% van alle Bitcoin-geldautomaten, Azië ver achter.
Volgens recente statistieken heeft de VS wereldwijd 66,2% van alle Bitcoin-geldautomaten. Ter vergelijking: heel Azië heeft slechts 2,1%.


(^Volgens LearnBonds.com is de Verenigde Staten vanaf januari 2020 koploper in bitcoin-geldautomaten.) 

De uitbreiding van Bitcoin-geldautomaten is in zo'n relatief korte periode verbluffend. In het afgelopen jaar zijn er wereldwijd 2.351 nieuwe Bitcoin-geldautomaten geïnstalleerd. Dat is een stijging van meer dan 50% in het afgelopen jaar. Ze waren duidelijk winstgevend, anders zou de uitbreiding niet zo ingrijpend zijn geweest.Azië not so ATM
Azië is ten opzichte van de VS ernstig achtergebleven. 
Het hele continent heeft slechts 133 Bitcoin-geldautomaten. Dat is slechts 2,1% van het totale aantal machines wereldwijd.

Er wordt algemeen aangenomen dat Azië de implementatie van blockchain in het dagelijks leven zou leiden. Dat is de reden waarom zoveel cryptocurrency-projecten hebben besloten om daar hun voet aan de grond te krijgen. Bovendien waren er vorig jaar meer blockchain-gerelateerde conferenties in Azië dan ooit tevoren. Toch lijkt het erop dat de regio achterloopt op deze basismaatstaf.

Goed voor adoptie?
Het valt echter nog te bezien of dergelijke geldautomaten zelfs nodig zijn voor een brede acceptatie. 
Geldautomaten zijn vaak vergeleken met cryptocurrency-debetkaarten: oude, verouderde concepten worden toegepast op nieuwe technologieën. Misschien heeft Azië zelfs geen Bitcoin-geldautomaten nodig om een ​​blockchain-krachtpatser te worden.

Lees ook: 5 manieren om geld te verdienen met cryptocurrency

Volg Meester Bitcoin op Telegram voor unieke content, nieuws, blogs, marktupdates, polls, tips en nog veel meer! Het aanmelden is geheel gratis en voor iedereen toegankelijk.

Naar de Meester Bitcoin Telegram