De eerstvolgende Bitcoin (BTC) block-halving (blok-halvering) is waarschijnlijk in mei 2020 en kan een grote impact hebben op de Bitcoin-prijs. Lees alles wat je wilt weten over de volgende Bitcoin-block-halvering, zoals; wat is het en waarom vindt het plaats?

Satoshi Nakamoto
Satoshi Nakamoto publiceerde het bitcoin-whitepaper op 31 oktober 2008, creëerde het bitcoin-genesisblok op 3 januari 2009 en bracht de bitcoin-code uit op 8 januari 2009. Zo begon een avontuur dat resulteert in een markt van $ 200 miljard op het moment van schrijven, nu 11 jaar geleden. Bitcoin is het zeldzaamste virtuele object dat de financiële sector ooit heeft gezien. Het is schaars zoals zilver en goud en kan via internet, radio, satelliet en andere communicatiekanalen worden verzonden.(^ Een screenshot uit de bitcoin-whitepaper.)

Bitcoin halveren? - wat is het?
In elk nieuw blok worden nieuwe bitcoins gemaakt. Blokken worden gemiddeld elke 10 minuten aangemaakt. Tegelijkertijd vindt een miner de hash die voldoet aan de PoW die vereist is voor een legitiem blok. De eerste transactie in elk blok, de coinbase genoemd, bevat de prijs voor de miner die het blok heeft ontdekt. De prijs omvat de kosten die mensen betalen voor transacties in dat blok en het nieuw gecreëerde geld (ook wel subsidy genoemd). De subsidy ​​begon bij 50 Bitcoins en wordt elke 210.000 blokken gehalveerd (dat is ongeveer om de 4 jaar). Dit is een zeer uniek mechanisme dat zeer cruciaal is voor de Bitcoin-waarde. Halveringen zorgen er ook voor dat de groei van het aanbod (in bitcoin-context meestal 'monetaire inflatie' genoemd) wordt vertraagd.

Een Bitcoin-halvering, oftewel in het engels 'halving' is een gelegenheid waarbij de prijs voor het minen van nieuwe blokken wordt gehalveerd, wat betekent dat de miners de helft minder aan bitcoins als prijs krijgen voor het verifiëren van transacties. De Bitcoin-halvings zijn gepland om elke 210.000 blokken - meestal met regelmatige tussenpozen - te gebeuren totdat de laatste 21 miljoenste Bitcoin door het systeem is gemaakt.

Bitcoin-halveringen zijn belangrijke gelegenheden voor beleggers en handelaren, omdat ze de hoeveelheid nieuwe bitcoins die door het systeem worden geproduceerd, verminderen. Dit beperkt het aanbod van nieuwe munten, dus de kosten kunnen stijgen als de vraag solide blijft. Hoewel dit zich heeft voorgedaan in de maanden waarin de afgelopen halveringen zijn de omstandigheden die elke verdeling omvatten buitengewoon en kan de interesse voor bitcoin oncontroleerbaar veranderen.

Halveringen zullen blijven bestaan totdat de beloning voor miners 0 BTC bereikt. Omdat de kostenrepresentatie van Bitcoin 8 decimalen heeft, na de drieëndertigste halvering, raken de kosten van de beloning exact nul BTC. 33 halveringstijden om de vier jaar is in totaal 132 jaar. De resterende Bitcoin die moet worden gedolven, kan worden gedolven in de 12 maanden 2140. Na de 21 miljoenste bitcoin is het niet meer mogelijk om er meer te creëren. Vanaf dat moment zal Bitcoin echt 'deflatoir' worden, omdat het "afdrukken" / "minting" / "mining" van nieuw geld niet langer mogelijk is. 

Wanneer vindt de halvering plaats?
De definitieve datum van halvering is nog niet bekend, omdat de tijd die nodig is om een ​​nieuw blok te maken varieert, maar zoals het er nu naar uit ziet zal de halvering gebeuren ergens in mei 2020, wanneer het aantal blokken 630.000 heeft bereikt. Indien dit blok bereikt is zal de blokbeloning halveren van 12,5 naar 6,25 bitcoins. 

Eerst een verlaging van 50 BTC naar 25 BTC in november 2012, daarna verschoof de tweede halvering de vooraf bepaalde doelpalen van 25 naar 12,5 BTC in juli 2016, zie afbeelding. Nu, de anticipatie op het volgende halvering-evenement zal de blokbeloningen laten dalen van 12 tot 6.25 BTC, zoals al aangegeven, in mei 2020. Deze permanente verandering in het beloningssysteem komt voort uit de visie van Satoshi voor het ontwerpen van een deflatoire, digitaal schaarse cryptoasset.

Als we de geschiedenis van de halveringen erbij pakken dan kunnen we concluderen dat de halveringen bullish zijn voor de prijs van Bitcoin. Inderdaad, wanneer u naar de prijsgrafieken voor de afgelopen twee halveringen kijkt, lijkt dit duidelijk waar te zijn vanuit een uitgezoomd historisch gezichtspunt. De prijs op 28 november 2012 was $ 12,35 en 5 maanden later was deze $ 127 USD. De prijs van de bitcoin op 9 juli 2016 bedroeg $ 650 USD en was 'slechts' vijf maanden later bijna $ 760. Zal de geschiedenis zich weer herhalen?

De echte vraag is echter of de prijsactie uit het verleden is veroorzaakt door de halvering van de blokbeloning, of dat het slechts toeval was. De meeste mensen in de cryptocurrency-industrie zullen suggereren dat het eerste waar is, maar de behoefte aan verificatie moet op meerdere manieren worden doordacht. Niets is gegarandeerd.

(^ Overzicht van de voorafgaande blok halveringen.)


5 manieren om geld te verdienen met cryptocurrency
Je vraagt je misschien af, is het mogelijk om in 2020 geld te verdienen met crypto?
Het antwoord is Ja, en wij benoemen 5 manieren om dit te kunnen doen. Lees verder