Je hebt vast wel miljonairs gezien, gehoord of gelezen die rijk zijn geworden met het verdienden en verkopen van cryptocurrencies. Voor het grootste deel zullen dit degenen zijn die de doorbraak met Bitcoin in de beginfase hebben gemaakt. Je vraagt ​​je misschien af, 'is het mogelijk om in 2019 geld te verdienen met cryptocurrencies?' Het antwoord is Ja, en hier zijn vijf manieren om dit te kunnen doen. Maar let op! Handelen en investeren in crypto blijft net zoals handelen en investeren in aandelen zeer risicovol! 

1. Cryptocurrencies minen
Het primaire middel waarmee iedereen cryptocurrencies kan verdienen, is via cryptomining. Deze optie is een complexe procedure waarbij uw computer complexe wiskundige berekeningen oplost in een poging om blokken te valideren. Als het goed wordt gedaan, ontvangt de computer (u als eigenaar) een bepaald aantal cryptocurrencies. Het type cryptocurrency dat wordt gegeven, is afhankelijk van de valuta die u aan het minen was. Dus als u Bitcoin gaat minen, krijgt u bitcoins als 'vergoeding' uitbetaald.

Voor het delven van cryptocurrencies is echter zeer krachtige computer en bijbehorende hardware vereist. Hoogwaardige computers hebben een kleine hoeveelheid tijd nodig om de taken uit te voeren die u cryptocurrency opleveren. En in het geval van bitcoin, hebt u betere kansen om munten te verdienen als u een krachtige machine gebruikt. Let er wel bij op dat u enorm veel elektriciteit gaat verbruiken waardoor u enorme energierekeningen kunt verwachten.(^ Foto van een bitcoin miner.)

2. Handelen (traden)
Net als handelen in valuta's, aandelen en grondstoffen, kunt u hetzelfde doen met cryptocurrencies. Een van onze favoriete handelsbeurzen is Binance, meer informatie over de Binance exchange kun je vinden in onze blog 'Binance - De beste exchange?'. En- voor handel met leverage hebben wij goede ervaring met ByBit. Daghandel cryptocurrencies vereist dat u vooraf kennis heeft van daghandel. Dit betekent dat dit geen amateurspel is om mee te spelen. chart-lezen, patronen ontdekken, marktanalyse en handelspsychologie zijn allemaal essentiële vaardigheden die je moet hebben als je in 2020 via deze methode geld wilt verdienen.

Maar hoe verdien je geld met daghandel? U moet profiteren van prijsschommelingen en tegen de juiste prijs de markt betreden. Volg de trends en bepaal of ze in uw voordeel werken. De prijs van cryptocurrencies zijn zeer volatiel en kunnen al hevig reageren wanneer er nieuws op komst is. De volatiliteit van de prijs van deze digitale valuta's biedt echter een kans voor de goed geïnformeerde handelaar, terwijl het tegelijkertijd een grote uitdaging is voor de startende handelaren. 


3. Crypto kopen en hodlen (vasthouden voor de langere termijn)
De gouden regel van 'kopen wanneer laag, en- verkopen wanneer hoog' geldt ook voor dit type online handel. Hier moet je speculeren en een waardevolle crypto bepalen die momenteel ondergewaardeerd is, en deze vervolgens kopen. Na het kopen van crypto kun je wachten tot de marktfactoren de prijs opdrijven. Het omgekeerde is natuurlijk ook mogelijk, het is net alsof u aandelen van een bedrijf op de aandelenmarkt zou kopen en vasthouden 'hodlen'.

Cryptocurrencies worden in de meeste gevallen gelanceerd onder een dollar en afhankelijk van de ontwikkelingen, vraag en aanbod en het marktsegment zullen de munten stijgen. Een voorbeeld hiervan is Ethereum. Toen het werd gelanceerd, handelde het voor ongeveer 30 cent. Tegenwoordig wordt deze cryptocurrency verhandeld voor $ 140 per munt.   


(^ De koop laag en verkoop hoog methode.)

4. Dividenduitkering
U kent misschien dividenden van aandelen die mensen in een bedrijf bezitten. U koopt een aandeel en na enige tijd ontvangt u betaling, wat een beloning is voor uw bereidheid om het aandeel van dat specifieke bedrijf te houden. Voor cryptocurrencies bestaat er ook iets soortgelijks.

In dit opzicht is het echter niet uw eigendom als u betaalt voor de cryptocurrency, zoals het geval wel is met bedrijfsaandelen. Voor cryptocurrencies garandeert uw betaling u alleen een deel van de dividenduitkering, maar de crypto is nog steeds eigendom van het bedrijf dat ze heeft gegenereerd. Het bedrag dat u ervoor betaalt, helpt om de munten in omloop te houden. Net als aandelen zullen deze munten in de loop van de tijd in waarde stijgen en dalen, en daarmee, afhankelijk van het bedrijf dat ze aanbiedt, kan de dividenduitkering variëren. Een voorbeeld van een dividend munt is NEXO, lees meer over NEXO en de dividend uitkering in onze blog, 'NEXO Coin: Crypto gesteunde leningen met dividend uitkering'.


(^NEXO is een van de crypto-bedrijven die dividend uitkeert aan de investeerders.)

Disclaimer: Meester Bitcoin biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden. Afbeelding Pixabay.