Een van de grootste Amerikaanse financiële dienstverleners, Fidelity, bereidt zich voor op de Europese markt met een product gericht op digitale activa. Het filiaal genaamd Fidelity Digital Assets is al sinds vorig jaar actief in de VS en levert cryptocurrencies aan institutionele beleggers.

In 2018 lanceerde Fidelity Investments Inc een nieuwe onderneming in de VS gericht op cryptocurrencies. Het wordt Fidelity Digital Assets Ltd genoemd en het stelde institutionele beleggers in staat om op een gecontroleerde manier digitale activa te kopen, vergelijkbaar met hoe ze konden beleggen in meer traditionele activa zoals aandelen en obligaties.

Op 14 januari heeft het bedrijf aangekondigd dat dezelfde service ook in Europa beschikbaar zal zijn. Institutionele beleggers, zoals hedgefondsen, family offices en marktbemiddelaars, kunnen het platform van Fidelity gebruiken voor het kopen en opslaan van digitale activa.

Cold-storage en top beveiliging
In de verklaring staat te lezen dat institutionele beleggers verzekerd zijn van; "veilige, conforme en institutionele opslagoplossing voor Bitcoin en andere digitale activa." Dit zou worden gewaarborgd door een cold-storage, multi-level beveiliging, cybercontroles en tal van beveiligingsprotocollen.

Bovendien zal Fidelity een locatie voor de uitvoering van de handel bieden die meerdere bronnen van liquiditeit heeft, en een toegewijd team van specialisten die op het gebied van klantenservice institutionele beleggersom gaan helpen vanaf de beginfase tot aan de meer complexe onderwerpen zoals investeringsstrategieën.

Aanzienlijke interesse en betrokkenheid
Tom Jessop, president van Fidelity Digital Assets, zei dat het bedrijf "aanzienlijke interesse en betrokkenheid" van institutionele beleggers heeft gezien sinds de lancering in de VS een jaar geleden. 
"We worden ook aangemoedigd door voortdurende bedrijfs- en durfinvesteringen in marktinfrastructuurbedrijven en door de intrede van traditionele uitwisselingen in het ecosysteem van digitale activa", zei Jessop. "Deze en andere marktindicatoren, naast de belangstelling van klanten in het VK en Europa , wijzen op een markt met toenemend potentieel die ons het vertrouwen geeft om de activiteiten op het gebied van digitale activa geografisch uit te breiden."

Volg Meester Bitcoin op Telegram voor unieke content, nieuws, blogs, marktupdates, polls, tips en nog veel meer! Het aanmelden is geheel gratis en voor iedereen toegankelijk.

Naar de Meester Bitcoin Telegram