Volgens een rapport van Reuters is ING bezig met het ontwikkelen van technologie voor de bewaring van crypto-activa.
Het persbureau zei woensdag in een rapport dat bronnen "bekend met de zaak" aangaven dat het uiteindelijke doel van het initiatief is om veilige crypto-opslagfaciliteiten te bieden voor de klanten van de bank.

ING "ziet toenemende kansen met betrekking tot 'asset-backed' digitale activa en security tokens," zei de bank in een schriftelijke verklaring aan Reuters. "ING is vooral gericht op het ontwikkelen van de technologie achter digitale activa om haar klanten een flexibele manier te bieden om toegang te krijgen tot de opkomende sector". 

ING

Het project van ING staat nog in de kinderschoenen, het is ook niet duidelijk of het product ooit op de markt zal verschijnen. Echter is ING wel al betrokken bij een aantal andere blockchain-initiatieven, waarvan het toegewijde ontwikkelteam in april zei dat het werkt aan privacyproject met de naam "bulletproofs", een project gericht op privacy technologie om klantgegevens te verbergen.

Fidelity en Bakkt lanceerde eerder dit jaar ook al bewaarservices. Een plan van de Japanse bank Nomura om bewaring van institutionele digitale activa aan te bieden, werd recent nog uitgesteld tot het voorjaar van 2020.

Brave browser