Deutsche Bank: "Cryptocurrency vervangt fiatgeld in 2030"
Tegen 2030 zal de vraag naar alternatieve valuta stijgen, waarbij digitale valuta uiteindelijk contant geld zullen vervangen, volgens recent onderzoek van Deutsche Bank. Dat is de conclusie uit het rapport van Jim Reid, strateeg van Deutsche Bank, die de uitdagingen waarmee het bestaande fiat-systeem de afgelopen jaren is geconfronteerd heeft onderzocht. Reid bepaalde dat de verhoogde vraag van mensen naar gedecentraliseerde betaalmiddelen en anonimiteit meer individuen naar digitale crypto-valuta zou kunnen brengen.

Drie grote hindernissen voor acceptatie
Reid beschrijft in zijn rapport: "Om een bredere acceptatie te krijgen drie grote hindernissen, moeten digitale valuta drie grote hindernissen zien te overwinnen. Overheden, politici en regelgevers moeten crypto-valuta en activa serieus nemen en legitimeren. De prijzen moeten stabieler worden en er moet vraag zijn vanuit de globale markt."

Tegelijkertijd wees Reid erop dat met reguliere adoptie nieuwe uitdagingen zullen ontstaan. Onder de grote bedreigingen voor het vermeende op digitale valuta gebaseerde financiële systeem noemde Reid de afhankelijkheid van elektriciteit, cyberaanvallen en een digitale oorlog. "Als dat gebeurt, kan de lijn tussen cryptocurrencies, financiële instellingen en publieke en private sectoren vervagen,"