Swiss Stock Exchange SIX geeft bitcoin ETP aan WisdomTree Investments.
Het Nasdaq-genoteerde, WisdomTree Investments, met meer dan $ 60 miljard aan klantactiva, heeft een fysiek ondersteund Bitcoin exchange-traded product (ETP) gelanceerd aan de belangrijkste beurs van Zwitserland, de SIX Swiss Exchange. De ETP wordt fysiek ondersteund door Bitcoin, wat betekent dat beleggers het recht hebben op een bepaalde hoeveelheid Bitcoin - maar de bewaring wordt toevertrouwd aan de Zwitserse bank Swissquote, een Zwitserse bankgroep die gespecialiseerd is in het aanbieden van online financiële en handelsdiensten.

In eerste instantie zal het product exclusief beschikbaar zijn voor gekwalificeerde beleggers, maar het bedrijf hoopt wettelijke goedkeuring te krijgen voor de bredere beleggersgemeenschap.

Alexis Marinof, hoofd van Europa voor WisdomTree, legt uit dat WisdomTree de cryptocurrency-markt al een tijdje in de gaten houdt en tot de conclusie is gekomen dat ze geen voorbijgaand fenomeen zijn. "Het niet hebben van Bitcoin in uw portefeuille kan riskanter zijn dan het hebben ervan."