De Zuid-Koreaanse exchange UpBit is gehackt en er is voor ruim $ 50 miljoen aan ethereum gestolen.

Zuid-Koreaanse cryptocurrency-exchnage UpBit - gerund door een dochteronderneming van de Koreaanse techgigant Kakao - heeft gebruikers op de hoogte gebracht van de diefstal van 342.000 ethereum.

Het incident werd bevestigd in een officiële verklaring geschreven door Lee Seok-woo, de CEO van Upbit. Hij verontschuldigde zich voor het veroorzaakte "ongemak" en schetste maatregelen die door de exchange waen genomen nadat het incident was ontdekt.

De beurs heeft toegezegd om de activa van gebruikers te beschermen en stelt dat de 342.000 ETH (ongeveer $ 50 miljoen) zal worden gedekt door eigen activa. 

Het duurt ten minste twee weken voordat stortingen en opnames worden hervat. Lee Seok-woo belooft gebruikers te informeren zodra ze opnieuw worden geopend. 

(^ De Engelstalige verklaring van UpBit.)


Nog geen beweging in de gestolen ethereums:
Het adres van de hacker is op Etherscan nu gelabled als Upbit hacker 1, zie transactie: https://etherscan.io/tx/0xca4e0aa223e3190ab477efb25617eff3a42af7bdb29cdb7dc9e7935ea88626b4
Vooralsnog lijkt het erop dat de hacker geen moeite doet om de ethers verder door te sluizen.Voorkom diefstal, gebruik een ledger voor veilige opslag van je crypto-activa!

Not your keys, not your coins! Van 25 november tot 2 december krijg je 30% korting op het gehele ledger 
assortiment. Geen veiligere manier om je Ledger direct bij Ledger zelf te bestellen. Bestel vandaag nog de Ledger Nano X of de Ledger Nano S en ontvang direct 30% korting.