Hackgroep Anonymous heeft zojuist de oprichting van een Bitcoin-fonds aangekondigd. De $ 75 miljoen in BTC gaat naar het bevorderen van privacy technologie en cryptocurrency-ontwikkeling.

$ 75 miljoen
In een woensdag gepubliceerd persbericht gaf Anonymous enkele vage details over het fonds. Met de titel 'Onbekend fonds' is het plan om $ 75 miljoen aan Bitcoin te doneren aan startups die het idee van een online anonimiteit ondersteunen. De groep zegt voorkeur te geven aan projecten die werken aan de bescherming van persoonlijke gegevens, hulpmiddelen voor het verbeteren van de anonimiteit en cryptocurrency-projecten.


Ongelooflijke kansen
Verdere details over het bericht ontbreken. Er is bijvoorbeeld geen indicatie waar de $ 75 miljoen vandaan komt, hoeveel 'organisatoren' er zijn of hoe de $ 75 miljoen in Bitcoin zal worden verdeeld.

Anonymous haalt de Britse Brexit-referendumcampagne 2016 aan, evenals de nieuwste presidentsverkiezingscampagnes in de VS, waarin staat dat persoonlijke gegevens in beide gevallen werden gebruikt om bepaalde individuen informatie te geven die waarschijnlijk de manier waarop ze stemden zou beïnvloeden. Anonymous schrijft:

"Het gebruik van gegevens is al een krachtig hulpmiddel geworden voor het manipuleren van mensen. De effectiviteit van deze tool is zowel verbazingwekkend als beangstigend."

Anonymous ziet ook ongelooflijke kansen om de rechten en vrijheden van mensen te beschermen die technologie zoals blockchain en cryptocurrencies ons bieden. "Dit is een kans voor de mensheid om een nieuwe omgeving, een nieuw en eerlijk monetair systeem te creëren en de wereld een betere plek te maken.", aldus Anonymous.

Anonymous
Anonymous is een internationaal collectief van hacktivisten en activisten. Anonymous is bekend geworden door een reeks operaties en cyberaanvallen op websites van bedrijven, organisaties, en overheden.

Volg Meester Bitcoin op Telegram voor unieke content, nieuws, blogs, marktupdates, polls, tips en nog veel meer! Het aanmelden is geheel gratis en voor iedereen toegankelijk.

Naar de Meester Bitcoin Telegram