Bakkt heeft van het New York Department of Financial Services (NYDFS) toestemming gekregen om de custody en bewaringsservices verder uit te rollen. 

Volgens een officiële aankondiging heeft Bakkt van het New York Department of Financial Services toestemming gekregen om alle instellingen bitcoin-warehousing te geven. Voorheen was deze service alleen voor klanten die Bakkt Bitcoin Futures-contracten verhandelden. 

De eerste bedrijven hebben zich al aangemeld
Als zodanig biedt 
Bakkt zijn bitcoin- bewaaroplossing nu aan alle organisaties aan. Er zijn al een paar bedrijven die hebben gekozen voor Bakkt's Warehousing, waaronder prominente vermogensbeheerders op het gebied van cryptocurrency, zoals Galaxy Digital en Pantera Capital.

Adam White, COO van Bakkt, zei; "Het veilig opslaan van bitcoin vergt een speciale aanpak. Instituten en beleggers hebben meer nodig dan alleen goede technologie. Ze hebben bewezen infrastructuur nodig en onafhankelijk toezicht.."

State of the art kluizen
Op het gebied van beveiliging beschikt de oplossing over on-premises datacenters, evenals speciale netwerkconnectiviteit tussen de operationele sites. 
Dit elimineert de noodzaak om datacenters van derden en multi-tenant systemen te gebruiken. 
Naar verluidt maakt de faciliteit van het magazijn naar verluidt ook gebruik van biometrisch bestuurde kluizen van bankkwaliteit en hardwarebeveiligingsmodules, die zowel de beschikbaarheid als de bewaring van klantgelden garanderen. "De Warehouse Custody-oplossing maakt gebruik van "uitgebreide fysieke, operationele en cybersecurity-beveiligingen" zoals biometrisch gecontroleerde bankwaardige kluizen om de digitale activa van klanten te beveiligen.", aldus Bakkt.

Volg Meester Bitcoin op Telegram voor unieke content, nieuws, blogs, marktupdates, polls, tips en nog veel meer! Het aanmelden is geheel gratis en voor iedereen toegankelijk.

Naar de Meester Bitcoin Telegram