Koffie afrekenen met bitcoin? Medio 2020 brengt Bakkt in samenwerking met Starbucks een app voor consumenten op de markt. Via de app kunnen consumenten koffie en andere producten afrekenen bij de webshops of fysieke winkels met bitcoin of andere cryptocurrency. 

Volgens een blogpost gepubliceerd door Bakkt's chief product officer, Mike Blandina, zal de cryptocurrency-app voor consumenten worden gelanceerd in de eerste helft van 2020, en laat consumenten crypto gebruiken om producten van ondernemers te kopen.

"We lanceren een consumenten-app om het voor consumenten gemakkelijk te maken de waarde van digitale activa te ontdekken en te ontgrendelen, evenals manieren te bieden waarmee ze deze kunnen afhandelen of volgen.", Blandina voegt eraan toe dat Bakkt van plan is zijn consumentenapp en handelsportaal als eerste te testen met Starbucks, Bakkt's eerste lanceringspartner.

In de post liet Blandina doorschemeren dat de app mogelijk niet alleen bitcoin ondersteunt, maar ook andere digitale activa. Hij schreef dat een belangrijk kenmerk van het model van Bakkt is ontworpen om "een superset van digitale activa, inclusief cryptocurrencies, zo naadloos te ondersteunen als beleggers transacties uitvoeren in aandelen in een retailmakelaarsaccount."

Toen Bakkt voor het eerst werd aangekondigd in augustus 2018, merkte de Exchange op dat het samenwerkte met Starbucks en andere bedrijven om zijn klanten een retailervaring te bieden. Blandina's blogpost vermeldde dat Starbucks de eerste partner van Bakkt zal zijn waar de app live op zal gaan.

Lees ook: Bakkt - handelsvolume naar nieuwe recordhoogte tijdens marktcorrectie

Volg Meester Bitcoin op Telegram voor unieke content, nieuws, blogs, marktupdates, polls, tips en nog veel meer! Het aanmelden is geheel gratis en voor iedereen toegankelijk.

Naar de Meester Bitcoin Telegram