Het Chinese Permanent Comité van het 13e Nationale Volkscongres in China heeft zaterdag nieuwe wetten aangenomen om nieuwe regelgevende en juridische uitdagingen in commerciële gevallen van cryptografie aan te pakken, aangezien deze een steeds belangrijkere rol spelen bij de ontwikkeling van de Chinese economie. 

Volgens de lokale nieuwszender CCTV wordt de nieuwe wet van kracht op 1 januari 2020. 

De nieuwe wet komt op een dag nadat president Xi Jinping heeft verklaard dat het land blockchain-technologie moet omarmen. De Chinese president ziet blockchain-technologie als een innovatie, die economische groei naar zijn land zal brengen.


Fundering voor de digitale Yuan?
Het wetsontwerp werd al op 7 mei gepubliceerd door een Chinees nieuwsblad. Hoewel de wet uitzonderlijk voorzichtig is om cryptocurrencies niet te benoemen, is het duidelijk dat China op een centraal cryptografisch agentschap wijst om cryptografietechnologieën te helpen ontwikkelen die uiteindelijk leiden tot een nationale centrale cryptocurrency. De wet legt daarnaast vast welke verantwoordelijkheden de nieuwe cryptografisch agentschap zal krijgen.

Ondanks de presidentiële opmerkingen en de nieuwe wet, is het verhandelen van cryptocurrencies op een beurs nog steeds illegaal in China. Ook is er nog steeds geen duidelijkheid over de aankomende lancering van de digitale Yuan.

Explosieve stijging in bitcoin zoekresultaten.
Na de recente uitspraken van de Chinese president Xi Jinping, zijn de de zoektermen 'bitcoin' en 'bitcoin-prijs' in de Chinese zoekmachines en in de socialemedia-app WeChat explosief gestegen.

(^ De zoekopdrachten 'bitcoin' en 'bitcoin-prijs' stijgen flink in de top Chinese zoekmachine Baidu.)

(^ Ook op WeChat vlogen de bitcoin zoekresultaten na de aankondiging van Xi Jingpin explosief omhoog.) 

Volg Meester Bitcoin op Telegram voor unieke content, nieuws, blogs, marktupdates, polls, tips en nog veel meer! Het aanmelden is geheel gratis en voor iedereen toegankelijk.

Naar de Meester Bitcoin Telegram