De Chinese president Xi Jinping zei donderdag dat China de blockchain-technologie moet beschouwen als een kerntechnologie voor belangrijke innovatieve doorbraken en zich moet committeren aan het versnellen van de ontwikkeling van deze technologie.

Xi maakte de opmerkingen tijdens een vergadering met het politieke bureau van het Centraal Comité van de partij. De bijeenkomst maakt deel uit van een workshopreeks die regelmatig wordt gehouden door het Centraal Comité. De workshop van donderdag was gericht op het leren van de huidige stand en toekomstige ontwikkeling van blockchain-technologie.

(^De Chinese president Xi Jinping)

Een leidende positie in de blockchain-technologie innemen:
Xi benadrukte dat China al een solide basis heeft om blockchain-technologie te ontwikkelen. 
Daarom is het noodzakelijk om China te versterken en 'de leidende positie in het opkomende gebied van blockchain te laten innemen'. Het land moet de standaardisatie van blockchain-onderzoek versnellen, wat op zijn beurt China meer macht zal geven bij het internationaal vaststellen van regels en normen.

Xi benadrukte dat de implementatie van geïntegreerde blockchain-technologieën cruciaal is voor het bevorderen van technologische innovatie en transformerende industrieën. Hij zei tegen de commissie: 

"We moeten blockchain als een belangrijke technologische doorbraak nemen voor onafhankelijke innovatie van kerntechnologieën, de belangrijkste richtingen verduidelijken, investeringen vergroten, ons richten op een aantal sleuteltechnologieën en de ontwikkeling van blockchain en industriële innovatie versnellen." De opmerkingen van de Chinese president over blockchain zijn naar verluidt zijn eerste diepgaande opmerkingen over de technologie.

Volgens Xi zal China ook de integratie van blockchain-technologie met de reële economie bevorderen en echte problemen in de bestaande bank- en financiële systemen oplossen. 

China heeft ook zijn nationale digitale valuta al bijna vijf jaar in ontwikkeling en is "klaar" om in de nabije toekomst te lanceren. 

Volg Meester Bitcoin op Telegram voor unieke content, nieuws, blogs, marktupdates, polls, tips en nog veel meer! Het aanmelden is geheel gratis en voor iedereen toegankelijk.

Naar de Meester Bitcoin Telegram