De maandelijkse bitcoin-futures van Bakkt bereikten bijna $ 5 miljoen aan handelsvolume en zet met 640 verhandelde contracten een nieuwe all-time-high.

Een trage start:
De lancering van Bakkt was een van de meest gehypote gebeurtenissen in de cryptocurrency markt. Het zou de 'redder' in nood zijn; bitcoin uit de beerput halen en naar een hogere waardes moeten tillen. Tot nu toe lijkt Bakkt echter (nog) niet aan zijn verwachtingen te voldoen. Na een succesvolle lancering registreerde de eerste handelsdag maar magere activiteiten, met slechts 71 verhandelde BTC's. Het werd erger naarmate de dagen voorbijgingen met minder transacties en een zwak handelsvolume. Dit zorgde ervoor dat veel mensen zich afvroegen of 'institutionele beleggers' wel interesse in Bitcoin hebben?.  

Heeft Bakkt tijd nodig om te groeien?
Hoewel het handelsvolume nog steeds niet is zoals verwacht, blijkt uit recente rapporten dat er vooruitgang wordt geboekt. Skew, een van de toonaangevende leveranciers van data-analyse voor Bitcoin- en Ether-derivaten, heeft in hun laatste rapport, na nauwlettend toezicht op de CME bitcoin-futuresuitwisseling, de community laten weten dat er wel degelijk een 
constante interesse is vanuit institutionele beleggers in de markt. Analysten en markt-experts geven aan dat Bakkt tijd nodig heeft om te groeien en waarbij institutionele beleggers nog vertrouwd moeten raken met het Bakkt platform en de digitale activa. De toekomst zal het uitwijzen of deze analysten en experts gelijk krijgen. Naar onze mening is het lage handelsvolume te wijten aan een combinatie van vraag en aanbod en de prijs van bitcoin boven de $ 8000 die niet in de 'demand' zone van de institutionele beleggers ligt. 

Klik hier voor een real-time weergave van de Skew analyses.

Een nieuw handelsvolume record:
Na een trage start lijkt het erop dat er eindelijk beweging komt in het handelsvolume. Na een sterke correctie van bitcoin op 23 oktober zakte de prijs van $ 8200 naar zijn huidige low rond de $ 7333. Tijdens de correctie volgende een flinke handelsvolume spike op het Bakkt platform. Dit geeft aan dat de demand-zone (interesse gebeid om bitcoin in te kopen) onder de de waarde van $ 7500 ligt. Het volume bereikte een waarde van $ 4,81 miljoen; het cijfer is meer dan het totale volume over de negen voorgaande handelsdagen samen. Het totale volume van de maandelijkse bitcoin-futures van Bakkt bedraagt ​​nu sinds de lancering op 23 september $ 20,22 miljoen. 

Twitter-account; Bakkt Volume Bot, die live tracking uitvoert op het platform, gaf via een tweet aan dat het met 640 verhandelde futurescontracten een nieuw record heeft behaald. Hiermee is het vorige record op 9 oktober 2019 met 224 aan verhandelde futurecontracten ruim verbroken.


Lees meer over Bakkt: Heel Crypto Bakkt

[26-10-2019 update]

Op 26 oktober behaalde Bakkt wederom een nieuw record met 1183 verhandelde futurescontracten.

Volg Meester Bitcoin op Telegram voor unieke content, nieuws, blogs, marktupdates, polls, tips en nog veel meer! Het aanmelden is geheel gratis en voor iedereen toegankelijk.

Naar de Meester Bitcoin Telegram