Bitmain, de Chinese cryptocurrency-mining gigant, heeft naar eigen zeggen 's werelds grootste bitcoin (BTC) mining-farm geopend in Rockdale, Texas.

In een nieuwsbericht gepubliceerd op 21 oktober, onthulde Bitmain dat het project was voltooid samen met het Rockdale Municipal Development District en het Canadese technologiebedrijf DMG Blockchain Solutions.

"We zijn verheugd om deze faciliteit te lanceren, wat belangrijk is voor de wereldwijde uitbreidingsplannen van Bitmain. De stabiele en efficiënte energiebronnen in Texas zijn van fundamenteel belang voor de onvermijdelijke schaal van groei voor de mijnindustrie voor cryptocurrency", zei Clinton Brown, Rockdale Lead Project Manager voor Bitmain.

De faciliteit - momenteel ontwikkeld tot een huidige 25 MW capaciteit, met een 50 MW faciliteit die nog in aanbouw is - bevindt zich op een 33.000 hectare grote site en kan in de toekomst uitbreiden tot een capaciteit van meer dan 300 MW. De site is naar verluidt eigendom van de Aluminium Company of America, Alcoa, en diende vroeger als locatie voor een smelterij. DMG, dat hosting- en beheerservices voor de Texas-faciliteit moet bieden, zal samenwerken met Bitmain om de capaciteit van de faciliteit uit te breiden en de efficiëntie van de mining-activiteiten van de site te waarborgen

"De mining-farm vormt een belangrijke mijlpaal in de ontwikkeling van de crypto-mining industrie. We zijn er trots op om samen te werken met Bitmain, de meest toonaangevende innovator in deze sector.", zei Sheldon Bennet, COO van DMG

Bitmain zegt dat het toegewijd is om lokale Rockdale-leveranciers te zoeken om de lopende bouwwerkzaamheden te ondersteunen en ook energie rechtstreeks van Rockdale's elektriciteitsnetbeheerder, de Electric Reliability Council van Texas, zal kopen. Naast het ondersteunen van de lokale economie, is Bitmain ook van plan om educatieve programma's en training te lanceren over blockchain-technologie en datacenteractiviteiten, samen met het schooldistrict Rockdale. 

In augustus 2018 kondigde Bitmain aan dat het ongeveer $ 500 miljoen zou investeren in de ontwikkeling van een nieuwe mining-faciliteit in Rockdale. Vorig jaar vertraagde het project echter door een tegenvallende cryptocurrency koersen waarbij ontslagen en een grote reorganisatie onvermijdelijk waren. Door deze gebeurtenissen ging men speculeren dat Bitmain zijn mining-farm bouw plannen in de ijskast had gezet. Maar ondanks de tegenslagen is de 'grootste' mining-farm nu geopent.

(Foto vanuit de mining-farm Rockdale, texas.)