Het in Boston gevestigde Fidelity Investments, een multinationale financiële dienstverlener met ruim $ 2,8 biljoen aan beheerd vermogen, breidt zijn bewarings- en handelsdiensten voor crypto-activa uit. 

Abigail Johnson, CEO van Fidelity Investments, onthulde de ontwikkeling in een interview met de Financial Times gepubliceerd op 18 oktober. Johnson zei dat het bedrijf klaar is om zijn crypto-bewaaractiviteiten uit te rollen na een jaarlange voorbereiding en accumulatie van klanten. Fidelity begon in het eerste kwartaal klanten toe te voegen en is nu bezig met de volledige uitrol van zijn bewaar- en handelsdiensten voor digitale activa - een zegen voor wat een gefragmenteerde en gecompliceerde industrie is, vertelde Johnson.

(Abigail Johnson, CEO van Fidelity) 

Afgelopen najaar heeft Fidelity specifiek aangegeven dat het een crypto-bewaarservice zou bieden voor hedgefondsen en financiële adviseurs. Hoewel er verschillende platforms zijn die vergelijkbare diensten leveren, zei Johnson dat het grote klantenbestand en netwerk van Fidelity duidelijke voordelen waren. Coinbase, bijvoorbeeld, is nog steeds een bedrijf waar de meeste mensen nog nooit van hadden gehoord en ze hebben geen bestaande relaties met de onafhankelijke adviseurs, vertelde Johnson in het FT interview.