De Duitse minister van Financiën en tevens vice-kanselier, Olaf Scholz, is voorstander van een nationale digitale Euro valuta.

Olaf Scholz zei eind vorige week in een rapport gepubliceerd door nieuwsmagazine Wiwo (WirtschaftsWoche); "Zo'n betalingssysteem zou goed zijn voor het financiële centrum van Europa en de integratie in het wereldwijde financiële systeem," "We moeten deze 'ruimte' niet weggeven aan China, Rusland, de VS of aan andere particuliere providers," voegde Scholz toe.

Sommige wetgevers in de VS hebben vorige week ook gepleit voor een digitale dollar. Representative French Hill (R-Arkansas) en Rep. Bill Foster (D-Illinois), vroegen de Federal Reserve, de centrale bank van het land, om te overwegen een "nationale digitale valuta" te ontwikkelen. 

De Chinese centrale bank is daarentegen al klaar om begin volgend jaar een digitale versie van de valuta-yuan te lanceren. China zegt dat de nieuwe digitale valuta vergelijkbaar is met de digitale activa 'Libra' van Facebook.

Volg Meester Bitcoin op Telegram voor unieke content, nieuws, blogs, marktupdates, polls, tips en nog veel meer! Het aanmelden is geheel gratis en voor iedereen toegankelijk.

Naar de Meester Bitcoin Telegram