Een dag van vreugde voor de Ripple (XRP) fans.

Het toonaangevende betalingsbedrijf BitPay is een samenwerking aangegaan met Ripple's investeringsarm Xpring om XRP betalingen later dit jaar te ondersteunen. 

BitPay onthulde het nieuws op 2 oktober exclusief aan de nieuwswebsite The Block en zei dat het heeft samengewerkt met Ripple's Xpring om XRP op zijn platform te integreren, zodat bedrijven en handelaren de cryptocurrency kunnen gaan accepteren. "XRP kan een betalingsoptie bieden die snel, kosteneffectief en schaalbaar is", zegt Sean Rolland, productdirecteur bij BitPay. Het blijkt dat BitPay's samenwerking met Ripple verder gaat dan alleen XRP betalingen. BitPay gaat namelijk met Ripple's nieuwe ontwikkelaars-platform Xpring integreren. 

BitPay werd opgericht in 2011 en is de grote pionier en het meest ervaren bedrijf in bitcoin- en blockchain-betalingen. Met haar productenpakket kunnen bedrijven grensoverschrijdende betalingen verzenden en ontvangen, en kunnen consumenten ook digitale activa beheren via de de BitPay Wallet. Het is mogelijk om digitale activa in dollars om te zetten met de BitPay Prepaid Visa® Card. Het bedrijf heeft kantoren in Noord-Amerika, Europa en Zuid-Amerika en heeft meer dan $ 70 miljoen opgehaald bij diverse toonaangevende investeerders, waaronder Founders Fund, Index Ventures en Aquiline Technology Growth. BitPay heeft vorig jaar meer dan $ 1 miljard aan betalingen verwerkt van wereldwijde handelaren, waaronder Microsoft, Dish Networks, FanDuel en Avnet. 

XRP is momenteel de derde grootste munt in termen van de marktcap. Het nieuws zorgde voor een kleine 4% opleving maar zakte al vrij snel terug naar zijn huidige waarde. De altcoin wordt op het moment van schrijven verhandeld voor een prijs van $0,248. 

Lees ook: Coinbase, Kraken, Circle en Bittrex gaan gezamenlijk beoordelen welke cryptocurrencies effecten zijn