Cryptocurrency exchanges, waaronder Coinbase, Kraken, Circle (operator van Poloniex) en Bittrex, hebben een systeem ontwikkeld om te beoordelen welke cryptocurrencies waarschijnlijk effecten zijn. Dit meldt the Wall Street Journal op maandag 30 september.

Met de nieuw gevormde Crypto Ratings Council, afgekort CRC, zullen de operators online ratings van cryptocurrencies gaan publiceren op een schaal van 1 tot 5, waarbij de hoogste waarde betekent dat de cryptocurrency waarschijnlijk als effect aangemerkt kan worden.

"Elke rating van activa die door de CRC is gepubliceerd, is het resultaat van een feitelijke analyse door externe juridische experts in samenwerking met technische experts bij diverse aangesloten bedrijven," zei Coinbase. Andere leden van de CRC zijn exchange- en bewaarbedrijven zoals Anchorage, Cumberland van DRW Holdings, Genesis Global Trading en Grayscale Investments.

"Het is onze hoop dat de SEC, dat is de Amerikaanse Securities and Exchange Commission, dit initiatief als een positieve stap zal zien," zei Mary Beth Buchanan, algemeen adviseur van Kraken. 

Interessant is dat XRP een score van 4 scoort, terwijl EOS, Stellar en Tezos een score van 3,75 krijgen. Bitcoin, Litecoin, Monero en Dai scoorden een duidelijke 1. Hieronder staan ​​de beoordelingen van alle cryptocurrencies die momenteel door de CRC zijn beoordeeld.


Lees ook: De Bitcoin hash rate blijft maar stijgen