Het Oekraïense ministerie van Digitale Transformatie is van plan Bitcoin en andere cryptocurrencies te legaliseren om ze uit hun huidige juridische 'grijze gebied' te halen. Dit blijkt uit het rapport van de de onafhankelijke Oekraïense nieuwspublicatie Ligamedia.

Vice-minister Alexander Bornyakov zei in een recente presentatie dat Minster Mikhail Fedorov de volledige legalisatie zal autoriseren. Bornyakov benadrukte dat cryptocurrencies niet verboden zijn in het land maar hebben ook geen officiële status en daar moet verandering in komen. Hij verwacht dat de stap om cryptocurrencies te legaliseren, uiteindelijk ten goede zal komen voor de schatkist via belastingheffingen op cryptocurrencies.

Een van de plaatsvervangende ministers bij het Oekraïense ministerie van Digitale Transformatie heeft onlangs ook bevestigd dat het legaliseren van  cryptocurrencies erg hoog op de agenda staat. Het Digitale Transformatie agentschap is ook van plan om zijn staatsregisters naar een blockchain-gebaseerd netwerk te verplaatsen.