De oprichter van Coinbase, Brian Armstrong, heeft verklaard dat Coinbase $ 200- $ 400 miljoen aan nieuwe crypto-activa verwerkt namens institutionele beleggers, wat neerkomt op circa $ 1- $ 2 miljard per maand.

"Of instellingen crypto gingen adopteren of niet, was ongeveer 12 maanden geleden een open vraag," zei Armstrong alvorens toe te voegen:

“Ik denk dat het veilig is om te zeggen dat we nu het antwoord weten. We zien $ 200-400 miljoen per week aan nieuwe cryptostortingen die binnenkomen van institutionele klanten.

Coinbase

In mei onthulde Armstrong dat instellingen ongeveer 60% van alle handelsvolumes op Coinbase Pro waren geworden. Naast het faciliteren van betalingen voor bedrijven die crypto's willen accepteren, evenals de bemiddelingsservice voor 'retail'-klanten, lanceerden ze vorig jaar ook Coinbase Custody.

"We zijn begonnen met het toevoegen van functies zoals OTC-handel via Coinbase Custody waar deze grote bloktransacties beginnen te gebeuren."

Dat was in de context van een discussie over institutionele beleggers met Armstrong die eerder deze maand verder verklaarde:

“De institutionele ruimte voor crypto maakt een periode van ongelooflijke groei door. Velen realiseren het zich nog steeds niet. Coinbase Custody heeft nu bijna 200 institutionele klanten en heeft honderden miljoenen dollars crypto per week.

Coinbase zal binnenkor te maken krijgen met hevige concurrentie van Bakkt nu de dochterondermening van ICE groenlicht heeft gekregen van de US Commodity Futures Trading Comission (CFTC).

Om de marktpositie van Coinbase te versterken heeft de onderneming recent Xapo overgenomen voor een bedrag van $ 55 miljoen. Xapo is een van de eerste en grootste Bitcoin-bewaarbedrijven dat crypto in Zwitserse bunkers bewaart.

"Vandaag kondigen we aan dat Coinbase Custody een overname van de institutionele activiteiten van Xapo heeft voltooid Deze acquisitie sluit een enorme periode van groei en innovatie af voor Coinbase Custody. In iets meer dan een jaar sinds de lancering is Coinbase Custody gegroeid tot meer dan $ 7 miljard in Assets Under Custody (AUC) opgeslagen voor meer dan 120 klanten in 14 verschillende landen, waardoor het de grootste, meest wereldwijd erkende en meest vertrouwde institutionele bewaarder is in de wereld."

Lees ook: Bakkt krijgt benodigde vergunning en lanceert fysieke Bitcoin futures op 23 september