Wat is Nash?
Nash is een rebranding van het eerdere project 'Neon Exchange' (NEX). Het zal echter nog steeds detzelfde token gebruiken voor zijn werking, de NEX-ticker blijft hiermee behouden. Nash komt met een decentraal platform op basis van de NEO blockchain, waarbij een deel van de transactie's buiten de blockchain om zullen plaatsvinden. Dit heeft het voordeel dat er complexe orders kunnen worden verwerkt, zonder dat dit ten koste gaat van de snelheid. Deze orders zijn bij de huidige DEX's niet mogelijk.


(Nash video introductie)

Waarom hebben we een gedecentraliseerde exchange nodig?
Je hebt vast wel gehoord van de term "gedecentraliseerd" een term die je bijna niet kunt missen als je ook maar enigzins actief bent binnen de crypto of blockchain markt. Een decentrale exchange (DEX) is een beurs die niet afhankelijk is van een derde partij om het geld van de klant te houden. In plaats daarvan vinden transacties rechtstreeks plaats tussen de gebruikers (peer-to-peer) via een geautomatiseerd proces. 

De voordelen:
• Anonimiteit: Je hoeft geen naam en gegevens achter te laten bij een decentrale exchange.
• Geen identiteitsdiefstal: Hierdoor is het ook niet mogelijk dat je identiteit wordt gebruikt door criminelen voor criminele activiteiten.
• Geen bankencartels: Banken hebben niet meer de macht om te kunnen doen en laten wat ze willen.
• Vrijheid: De 2 miljard mensen op deze planeet die nog geen bankaccount hebben, kunnen nu makkelijk op een decentrale exchange een wallet maken en vanuit hier hun bankzaken regelen. 
• Grenzeloze innovatie: Doordat alle code open source is, helpt iedereen mee aan het verbeteren van de code voor de exchange. 

De nadelen:
• Complexer: Decentrale exchanges lopen wat betreft gebruiksvriendelijkheid momenteel nog ver achter op de centrale exchanges. Optimalisatie van de gebruiksvriendelijkheid is overigens wel een van de speerpunten van Nash.  
• Beperkte mogelijkheden en tools: Bij decentrale exchanges zijn er geen of beperkte trading tools, wat voor veel traders wel een must is. Ook is het niet mogelijk om gebruik te maken van margin trading, lending en stop losses. Iets wat Nash in de nabije toekomst wel wil gaan aanbieden als eerste DEX.
• Lage liquiditeit: Decentrale exchanges zijn op dit moment nog erg klein vergeleken met centrale exchanges zoals Binance. Daardoor lopen ze niet alleen aanzienlijk achter in gebruiksgemak en opbrengsten, maar er wordt ook erg weinig op gehandeld, waardoor de liquiditeit zeer laag is. 

De highlights van Nash:
• Het is een veiligheidstoken dat is goedgekeurd door toezichthouders van de Financial Market Authority (FMA) van Liechtenstein. Het is het eerste digitale token dat volledig is geregistreerd als een Europese security token. Het heeft veel voordelen, zoals bescherming tegen marktmanipulatie, fraude en handel met voorkennis.
• In tegenstelling tot een traditionele exchanges, faciliteert Nash cross-chain trading van verschillende activa. Het platform heeft een off-chain engine met smart chain-contracten.
• Aangezien de exchange een DEX is, zal Nash uw geld nooit op het platform houden, wat betekent dat u altijd voor 100% controle over uw geld zult hebben. Off-chain matching-engine is zelf een gedistribueerd systeem dat extra bescherming biedt.
• Nash heeft een plan om in de toekomst margehandel aan te gaan bieden.
• Er is een plan om gebruikers uit de VS te gaan ondersteunen.

Waarom Nash net zo veelbeloved kan zijn voor de cryptomarkt als het platform van BAKKT?

  • Nash ontving de goedkeuring van de Autoriteit Financiële Markten (FMA) van Liechtenstein en werd hiermee het eerste gereguleerde security token in Europa.
  • Op de korte termijn zullen ze een licentie voor de Security Dealers verwerven, waardoor ze andere securities aan het publiek kunnen uitgeven en is een vereiste voor een OTF-licentie (Organized Trading Facility), waarmee ze de handel in NEX en andere securities in Europeselanden kunnen uitbreiden. Mede-oprichter bevestigde dat ze voor bijvoorbeeld Vodafone, een Europese security, op NEX kunnen vermelden.
  • Ze werken ook aan een banklicentie, waarmee ze gereguleerde bankrekeningen kunnen beheren en klantengeld kunnen opslaan, en de deur openen naar nieuwe producten zoals indexfondsen en margehandel.
  • In de Verenigde Staten werken ze aan de Broker-dealer, ATS- en FINCEN-licenties, waarmee ze Amerikaanse effecten kunnen verhandelen. Goedkeuring van het NEX-token in de Europese Unie helpt ook de weg vrij te maken voor hun toepassing om een ​​Amerikaanse security te worden.

Nash versus Coinbase en Binance?

  • Nash zal fiat-ramps aanbieden, vergelijkbaar met die van Coinbase . Dit zal niet alleen in USD zijn, maar in de nabije toekomst ook een verscheidenheid aan valuta's zoals de Euro, GBP etc... De mede-oprichter zei dat ze binnenkort de banken en VC's zullen aankondigen waar ze mgaan samenwerken.
  • De gebruikersinterface en gebruiksvriendelijkheid van Nash zal vergelijkbaar zijn, zo niet beter dan Coinbase.
  • Nash heeft een groter aanbod aan tokens dan Coinbase. NEX heeft BTC-, ETH-, LTC-, EOS- maar ook ERC20- en de NEP5-tokens en zal er in de nabije toekomst steeds meer toevoegen.
  • Nash heeft een veel hogere uitbetaling (dividenduitkering) dan Binance of een andere Exchange, daarbij betreft het een security token en ben je tevens aandeelhouder van Nash.
  • Onlangs zijn Etherdelta en IDEX, de directe concurrenten van Nash,  hard getroffen door regelgeving. Gedecentraliseerde uitwisselingen lopen allemaal het risico om te worden stilgelegd. Indien Nash de volumes van deze echanges overneemt doordat Nash wel aan de juiste wetgeving voldoet dan verwachten wij een gouden toekomst voor de Nash exchange en de Nash gebruikers.
Waarom Nash beter zou moeten worden dan de andere gedecentraliseerde uitwisselingen?
Ten eerste brengt het Nash-platform complexe ordertypen met zich mee die momenteel niet beschikbaar zijn op andere gedecentraliseerde beurzen, zoals limietorders, stop loss, margehandel, enz. Wij zijn van mening dat meer gedecentraliseerde beurzen vergelijkbare kenmerken zullen ontwikkelen, maar kijken eerst naar de huidige markt en ontwikkeling, ongetwijfeld zal Nash marktleider worden op dit gebied.

Ten tweede kan Nash enorme handelsvolumes aan met zijn unieke, openbaar verifieerbare off-chain matching-engine. Schalen is een groot probleem op de markt voor cryptocurrency en Nash introduceert een nieuwe manier om daarmee succesvol te zijn. Met de kennis en evaring die het Nash team meebrengt geloven wij in een solide uitrol van het Nash platform.

Ten derde faciliteert Nash cross-chain trading van verschillende activa. Nash maakt het eenvoudig om te betalen, ongeacht welke activa u accepteert. Wilt u Bitcoin, maar heeft uw klant Ethereum? Geen probleem! De centrale verzorgt de automatische valutaconversie.

Interface

(Nash BETA interface)


Geld verdienen door te gaan staken:

De Nash exchange zal onder andere gebruik maken van de NEX-token. Er worden in totaal 50 miljoen van deze tokens uitgegeven. Door in het bezit te zijn van deze token heb je als eigenaar recht op een deel van de fee's van transactiekosten. Dit is niet vergelijkbaar met de BNB munt van Binance, want daar krijg je door middel van het bezitten van BNB korting op de transactiekosten die je zelf maakt bij het aankopen en verkopen van tokens. In dat geval dien je de transactiekosten te betalen middels BNB.

Wat Nash betreft: om jouw deel (rendement) te krijgen, moet je de tokens gaan 'staken'. Je moet over een bepaalde periode de token vast gaan zetten op de Nash exchange. Let er wel bij op dat als je de tokens gaat staken deze niet meer kunt verhandelen voor een bepaalde periode. Maar door het staken van de tokens heb je wel het recht op een x-percentage van de transactie fees. Op deze manier profiteren token houders van het eventuele succes en de groei van de NEX exchange.

Met de Nash / NEX calculator kun je de winsten berekenen aan de hand van hoeveel NEX tokens je in het bezit hebt. 

Nash

Het team en de adviseurs achter Nash:
Het lijkt een sterk team te zijn met een goede mix van ervaring en vaardigheden. Alle mede-oprichters zijn van City of Zion, een onafhankelijke groep ontwikkelaars, ontwerpers en vertalers die is opgericht om de kern en het ecosysteem van de NEO BlockChain te ondersteunen. Het City of Zion-team heeft getalenteerde individuen en heeft een bewezen staat van dienst met daarbij bestaande werkrelaties met het NEO-kernteam.

Nash kern team:
Fabio C. Canesin: medeoprichter en ontwikkelaar
Fabian Wahle: medeoprichter en ontwikkelaar 
Ethan Fast: mede-oprichter en ontwikkelaar
Luciano Engel: medeoprichter en ontwikkelaar
Thomas Saunders: medeoprichter en ontwikkelaar
Nathaniel Walpole: Ontwerper
Samuel J. Mansfield: ontwerper
David Schwartz: ontwikkelaar
Evgeny Boxer: ontwikkelaar
Carla F. de Paiva: Marketing en Public Relations

Adviseurs:
Da Hongfei: adviseur (NEO oprichter)
Erik Zhang: adviseur (NEO mede-oprichter)

De partners en investeerders:
Nash wordt ondersteund door toonaangevende beleggingsondernemingen zoals FLYBRIDGE Capital, NEO Global Capital, Connect Capital, ARIA, BADWATER Capital, KR1, FATHOM Labs.

Nash-Team

Doe mee en win grote prijzen met het Nash referral systeem:
Nash heeft ter promotie een grote actie gestart waarmee een hoop geld en Nash (NEX) tokens te verdienen valt. In totaal zijn er meer dan 30 prijzen te verdelen waarin: $100.000 (in Bitcoin) en 46.000 Nash (Nex) tokens.

Hoe het werkt
Er is geen aankoop nodig om deel te nemen aan het weggeefprogramma van Nash.
Let op! Je kunt alleen deelnemen als je een uitnodigingscode hebt voor de Nex Nash Exchange. Voor deze gelegenheid kunt u de uitnodigingscode van het Meester Bitcoin platform gebruiken: 3Aqwcu Of, klik op deze link om direct in te loggen met de code op de website van Nash. Hiermee krijgt u gratis toegang tot de actie en steunt u tegelijkertijd het Meester Bitcoin platform zonder daar iets voor te doen. 

Stap 1
Maak een account met een bestaande verwijzingscode.
Zodra uw account is ingesteld, ontvangt u uw eigen verwijzingscode die u kunt delen. Je ontvangt ook je eerste ticket voor de trekking!
Stap 2
Deel uw code om meer tickets te krijgen!
Je ontvangt twee tickets voor elke persoon die je doorverwijst en een ticket voor elke persoon die hun weer  doorverwijzen. Vertel het dus verder!

Stap 3
Activeer de tickets wanneer Nash live gaat.
Alle tickets zijn in eerste instantie ingesteld als "in behandeling". Voor een ticket dat meetelt voor de trekking, moet het worden geactiveerd in de fase na de lancering. Dit gebeurt wanneer mensen de Nash Exchange gaan gebruiken. Houd de website dus goed in de gaten voor het activeren van de tickets.
referral
prijzen


Praat mee:
Wat is jouw mening over Nash? Meester Bitcoin, het nummer één Bitcoin en altcoin platform van Nederland. Hier lees je het laatste nieuws, tips, reviews en interessante blogs. Praat als beginner tot expert mee met de honderden andere Crypto investeerders op het Meester Bitcoin platform. Praat over dit onderwerp en over alles wat te maken heeft met Bitcoin en altcoins in een van onze social media kanalen Twitter of Telegram.