Bitcoin is het voor het eerst sinds maart 2018 weer boven de psychologische grens van $10.000 gebroken.

Ten tijde van dit schrijven staat de koers van Bitcoin zelfs op $ 10.716. Ook de Bitcoin-dominantie, oftewel het percentage van de totale marktkapitalisatie, steeg met meer dan 1 procentpunt tot 59%. De totale marktkapitalisatie stijgt met 7% tot USD 320 miljard. Bitcoin, dat al enkele maanden een sterke, opwaartse trend volgt, is meer dan 230% gestegen sinds het in december een dieptepunt bereikte van ongeveer $ 3.100.

Facebook de gangmaker?
In tegenstelling tot vorig jaar zijn er nu tekenen van nieuwe mainstream interesse in cryptocurrencies en de onderliggende blockchain-technologie. Een van de grootste voorbeelden hiervan mogen we wel toewijden aan het onlangs aangekondige Libra crypto project van Facebook. De social media gigant werkt samen met een brede groep invloedrijke partners van Visa tot Uber Technologies om het platform op korte termijn uit te rollen. 

Altcoins ook in het groen:
Uit gegevens van de de site coinmarketcap.com blijkt dat ook andere cryptomunten de smaak te pakken hebben. Ethereum steeg de afgelopen 24 uur 7,79 proecent en ripple schreef er een kleine 5 procent bij. 

Crypto

Hashrate breekt records
Opvallend was ook dat deze week de Bitcoin hashrate, de totale rekenkracht van het bitcoin-netwerk, nieuwe all-time hoogtepunten liet zien. De groei in hash-snelheid kan worden beschouwd als een maatstaf voor de interesse in het minen (delven) van de Bitcoin munt.
Hashrate

Wilt u ook investeren in Bitcoin?
In 6 eenvoudige stappen leggen wij je uit hoe je je eerste Bitcoins en Altcoins koopt én verkoopt. Hiermee leg je dus de basis als beginnend crypto-investeerder. Daarna kun je zo diep duiken in deze nieuwe digitale wereld als je zelf wilt. Uiteraard helpt het Meester Bitcoin platform je daar ook weer bij. Download de gratis handleiding

Praat mee:

Wat is jouw mening over de huidige Bitcoin stijging? Meester Bitcoin, het nummer één Bitcoin en altcoin platform van Nederland. Hier lees je het laatste nieuws, tips, reviews en interessante blogs. Praat als beginner tot expert mee met de honderden andere Crypto investeerders op het Meester Bitcoin platform. Praat over dit onderwerp en over alles wat te maken heeft met Bitcoin en altcoins in een van onze social media kanalen Twitter of Telegram.