De Franse gouverneur van de centrale bank, Francois Villeroy de Galhau, zegt dat het land van plan is om een ​​speciale task force op te richten voor cryptocurrencies. De Task Force, die de G7-landen vertegenwoordigt, wordt geleid door Benoit Coeure, bestuurslid van de Europese Centrale Bank.

De nieuwe cryptocurrency van Facebook, Libra, zorgt ervoor dat veel overheden over de hele wereld overwegen om een ​​aparte afdeling voor cryptocurrencies te openen. Frankrijk is wellicht de eerste, zoals gouverneur François Villeroy de Galhau van de centrale bank vrijdag tegen verslaggevers heeft gezegd.

Frankrijk zal, als de huidige houder van het G7-voorzitterschap, een taskforce creëren die zich richt op 'stablecoins'. Een van de belangrijkste aandachtspunten zal zijn de Libra van Facebook.

Gouverneur Mark Carney van de Bank of England herhaalde soortgelijke gevoelens. Hij vertelde verslaggevers dat de Libra "veilig" moet zijn anders zou het niet worden kunnen gerealiseerd. Hij benadrukte dat centrale banken toezicht moeten blijven houden. Zijn opmerkingen geven aan dat de grote G7-landen actief overwegen om staatsmiddelen in te zetten om cryptocurrencies onder de duim te houden. 

Lees ook: Facebook onthult Calibra: Het platform voor hun eigen cryptomunt Libra

Praat mee:
Gelooft u dat andere regeringen hun eigen commissies zullen beginnen die zich toeleggen op cryptocurrency? Meester Bitcoin, het nummer één Bitcoin en altcoin platform van Nederland. Hier lees je het laatste nieuws, tips, reviews en interessante blogs. Praat als beginner tot expert mee met de honderden andere Crypto investeerders op het Meester Bitcoin platform. Praat over dit onderwerp en over alles wat te maken heeft met Bitcoin en altcoins in een van onze social media kanalen Twitter of Telegram.