Rusland legaliseert digitale assets binnen twee weken

Binnen twee weken moeten digitale activa en ICO's een wettelijke status krijgen en in Rusland gereguleerd worden. Facebook's nieuwe Libra-valuta zal echter niet worden geaccepteerd.

Een nieuwe crypto-wet:
Het Russische
 parlement, de Doema, zal in de komende twee weken de belangrijkste crypto-wet "On Digital Financial Assets" (DFA) van het land aannemen. Het nieuws werd gemeld door de Russische overheid - via de de lokale media-vertegenwoordiger TASS op 19 juni.

Russia

Goedkeuring:
De Russische vice-minister van Financiën, Alexei Moiseev, onthulde dat de Doema momenteel overweegt de DFA in de komende twee weken aan te nemen. 
Moiseev voegde eraan toe dat de autoriteit een aparte wetgeving heeft goedgekeurd voor het aanbieden van de eerste batch aan digitale activa, die een onderdeel zal zijn van de Russische wet op crowdfunding.

Rusland zal dus twee nieuwe wetgevingen kennen met betrekking tot cryptocurrencies, de DFA en de wet op crowdfunding, aldus Moiseev.

Indien aangenomen zoals verwacht door de ambtenaar, zal de Russische crypto-verordening in overeenstemming zijn met de volgorde van de president van het land, Vladimir Poetin , die de staat vroeg om de regelgeving voor de crypto-industrie te handhaven vóór 1 juli 2019.

Lees ook: Facebook onthult Calibra: Het platform voor hun eigen cryptomunt Libra

Praat mee:
Meester Bitcoin, het nummer één Bitcoin en altcoin platform van Nederland. Hier lees je het laatste nieuws, tips, reviews en interessante blogs. Praat als beginner tot expert mee met de honderden andere Crypto investeerders op het Meester Bitcoin platform. Praat over dit onderwerp en over alles wat te maken heeft met bitcoin en altcoins in een van onze social media kanalen Twitter of Telegram.